четвер, 03 червня 2021 10:59

Курортна країна посилила правила в'їзду для українських туристів

Курортна країна посилила правила в'їзду для українських туристів
Українці зможуть в'їхати в країну за низки підстав. Фото: pixabay.com

Хорватія оновила правила в'їзду для іноземних громадян, зокрема й для українців.

До 15 червня дозвіл на в'їзд у країну видаватиметься за умови підтвердження причини в'їзду, пише посольство України в Хорватії. Країну можна буде відвідати з туристичною метою, але діятимуть певні правила.

На кордоні потрібно буде пред'явити негативний результат ПЛР-тесту на Covid-19, зроблений не пізніше ніж за 72 год. до в'їзду. Або тест на антиген, зроблений не пізніше ніж за 48 год. до в'їзду. Діятимуть також сертифікати про повну вакцинацію, або довідка, що особа хворіла на коронавірус протягом останніх 180 днів і отримала принаймні одну дозу вакцини. Без цих документів до здачі тесту на Covid-19 у Хорватії доведеться перебувати на самоізоляції.

Українці зможуть в'їхати в країну за низки підстав, але для цього потрібно пред'явити документи про оплату будь-якого житла. Або мати підтвердження про власність житлового приміщення чи яхти у Хорватії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Болгарія змінила вимоги в'їзду для українських туристів

З 1 червня Грузія відкриває сухопутні кордони, які з березня минулого року були закриті через карантинні обмеження. Повністю знімається обмеження для об'єктів громадського харчування у вихідні дні. Чинними залишаються обмеження на проведення соціальних заходів, пов'язаних із весіллями, поминками, банкетами тощо.

Зараз ви читаєте новину «Курортна країна посилила правила в'їзду для українських туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути