четвер, 19 квітня 2018 17:53

Куба обрала нового президента. Це не Кастро

Куба обрала нового президента. Це не Кастро
57-річний Мігель Діас-Канель очолив Кубу 19 квітня.

Парламент Куби обрав нового президента країни. Ним став 57-річний Мігель Діас-Канель.

Він був віце-президентом при Раулі Кастро. Діас-Канель став єдиним кандидатом, якого висунула Комуністична партія, повідомляє CNN

Вперше за майже 60 років Національна асамблея народної влади Куби обрала головою людину поза родиною Кастро , повідомляє Guardian.

Голова країни очолює парламент (Національна асамблею) та кабмін. Звання президента закріпилося за посадою традиційно.

86-річний Рауль Кастро залишатиметься головою Комуністичної партії. Його конституція визначає як такого, що має найвищі керівні повноваження у питаннях суспільства та держави. Кастро залишається наймогутнішою людиною на Кубі в даний час, стверджують журналісти.

Відхід Рауля від президентства, тим не менше, є символічним моментом для країни, яка звикла до 60-річної абсолютної влади Кастро - спочатку революційного лідера Фіделя, а з 2011-го його молодшого брата. Рауль Кастро прагне гарантувати, що нові лідери можуть поборотися за владу на фоні стагнації та старіння населення, припускає британська преса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальний політик очолив уряд Вірменії

До того, як прийти в уряд, Діас-Канель керував провінцією Вілла Клара. Місцеві описують його як працьовитого, скромного та енергійного. Він приділяв увагу поліпшенню надання державних послуг. 2009-го став міністром освіти, пізніше зайняв посаду віце-президента.

Минулого року висловлював консервативні ідеї. Закликав закрити деякі незалежні засоби масової інформації та позначення деяких європейських посольств як попередників іноземної підривної діяльності. З іншого боку захищав блогерів, які стали об'єктами цькування в інтернеті.

Старший син покійного керівника Куби Фіделя Кастро 68-річний Фідель Кастро Діаз-Баларт наклав на себе руки вранці у четвер, 1 лютого. Кажуть, страждав на депресію, лікувався від неї тривалий час.

Був єдиним сином Кастро, якого впізнавала публіка. Всього у команданте їх було від семи до одинадцяти, за різними версіями. Через схожість із батьком його звали Фіделіто — маленький Фідель.

На момент смерті був радником із наукових питань держради і віце-президентом Кубинської академії наук. Написав 11 книжок і понад 150 наукових статей про ядерну фізику, технології енергетики, інновації та управління знаннями.

Зараз ви читаєте новину «Куба обрала нового президента. Це не Кастро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути