Ексклюзиви
вівторок, 12 березня 2019 20:08

Криза у Венесуелі: Помпео назвав винних

Криза у Венесуелі: Помпео назвав винних
Помпео звинуватив Росію і Кубу у кризі Венесуели. Фото: GHJ

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що підтримка Росії та Куби режиму Ніколаса Мадуро у Венесуелі є одною з головних причин кризи в країні.

Помпео наголосив, що зі своїх власних причин вони перешкоджають здійсненню законних демократичних надій та мрій венесуельського народу. Про це повідомляється на сайті Держдепу.

"Москва, як і Гавана, продовжують надавати політичне прикриття режиму Мадуро, одночасно тиснуть на інші країни, щоб вони відкинули демократичну легітимність тимчасового президента Гуайдо", - підкреслив держсекретар США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відключення електроенергії у Венесуелі: в лікарнях гинуть люди

Помпео нагадав, що у кінці лютого Росія наклал вето на резолюцію ООН по Венесуелі в Раді безпеки. Водночас російські ЗМІ відволікають увагу від гуманітарної катастрофи в країні.

Нагадаємо, у травні 2018 року у Венесуелі відбулися вибори глави держави. За даними ЦВК країни, чинний президент Мадуро здобув перемогу, набравши близько 70% голосів, а опозиція бойкотувала вибори.

У січні на тлі масових протестів проти Мадуро голова Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасово виконуючим обов'язки президента країни.

Більшість країн Євросоюзу, США, Канада, Австралія і частина країн Латинської Америки заявили про визнання Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели.

Зараз ви читаєте новину «Криза у Венесуелі: Помпео назвав винних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути