вівторок, 10 листопада 2020 08:34

Крім РФ, своїх миротворців у Нагірний Карабах також введе Туреччина

Крім РФ, своїх миротворців у Нагірний Карабах також введе Туреччина
За п'ятим пунктом угоди буде створено миротворчий центр, в якому будуть задіяні російські та турецькі військові. Фото: Reuters

Туреччина також введе своїх миротворців у Нагірний Карабах. Спільно з російськими вони будуть здійснювати миротворчу місію.

Про це заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв, передає AzTV.

"За п'ятим пунктом угоди буде створено миротворчий центр, в якому будуть задіяні російські та турецькі військові", – сказав Алієв.

Це, за його словами, прописано у тристоронній угоді про припинення бойових дій в Карабасі між Вірменією, Азербайджаном і Росією.

Алієв також подякував президентам РФ Володимиру Путіну і Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану за участь у врегулюванні військового конфлікту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вірменії розпочались протести. Демонстранти захопили парламент і побили спікера

Вірменія, Азербайджан і Росія підписали тристоронню угоду про припинення бойових дій в Нагірному Карабаху, згідно з якою з 10 листопада оголошується про повне припинення вогню і всіх військових дій в Нагірному Карабасі. Підрозділи збройних сил Азербайджану і Вірменії зупиняються на займаних позиціях.

Опозиційні фракції намагаються скликати позачергове засідання парламенту Вірменії. На порядку денному обговорення та можливе анулювання прийнятого щодо Нагірного Карабаху тристороннього рішення.

Зараз ви читаєте новину «Крім РФ, своїх миротворців у Нагірний Карабах також введе Туреччина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути