четвер, 01 лютого 2018 07:30

"Кремлівська доповідь" США: олігархи та оточення Путіна в паніці

"Кремлівська доповідь" США: олігархи та оточення Путіна в паніці
"Кремлівська доповідь" США: олігархи допустили стратегічний прорахунок Фото: АР

Опублікована Міністерством фінансів США так звана "кремлівська доповідь" не передбачає ніяких покарань і не згадує ніяких санкцій. В оточенні Путіна почалася паніка, що перекинулась на російський олігархат.

"Російські олігархи допустили стратегічний прорахунок. Думаю, люди не звертали так багато уваги на цю доповідь, коли він був розглянутий в кінці серпня. Той факт, що олігархи так гостро відреагували на цей список, змусив і Міністерство фінансів, і Конгрес набагато сильніше їм зацікавитися", - цитує видання The Washington Post колишнього чиновника Держдепу Пітера Херрелла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США вводитимуть нові санкції, поки Росія не піде з Донбасу - Чалий

Російські магнати турбуються, що внесення в список "вибудує" їх по ранжиру для можливого наступного раунду санкцій.

"Ще їх турбують репутаційні ризики. Банки всього світу можуть неохоче кредитувати людей, імена яких включені в цей список. В ході одного дослідження встановлено, що росіяни розмістили в Сполучених Штатах активи на трильйон доларів. Перспективи втратити доступ до цього багатства, які з'являться, якщо список трансформується в нові санкції, явно невтішні", - каже Херрелл.

За словами видання, режим Путіна заснований на систематичній корупції, а Кремль визнає, що цей факт - істотне вразливе місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кремлівська доповідь"— попереджальний постріл в сторону політичної еліти Росії - політолог

"Це особливо делікатна тема в поточний момент, коли Кремль розправляється з опозиційним лідером і антикорупційним активістом Олексієм Навальним. У березні наближаються президентські вибори, і, хоча Путін - безумовний фаворит, його оточення побоюється, що розчаровані виборці натовпами проігнорують вибори, підриваючи тим самим легітимність їх результатів. Не дивно, що деякі російські чиновники засуджують публікацію списку - з вражаючою нахабством - як "втручання у вибори", - пише видання.

В "кремлівську доповідь", опубліковану Мінфіном США, увійшло майже все російське керівництво, починаючи з прем'єр-міністра Дмитра Медведєва, і великі підприємці - всього 210 осіб.

Доповідь підготували відповідно до закону "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій", який був прийнятий в Сполучених Штатах влітку 2017 року. Він не тягне за собою негайних санкцій, але має на увазі, що їх можуть ввести в майбутньому.

Зараз ви читаєте новину «"Кремлівська доповідь" США: олігархи та оточення Путіна в паніці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути