Ексклюзиви
середа, 31 січня 2018 23:42

США вводитимуть нові санкції, поки Росія не піде з Донбасу - Чалий

США вводитимуть нові санкції, поки Росія не піде з Донбасу - Чалий
Посол України в США Валерій Чалий. Фото: УНІАН

США запроваджуватимуть нові санкції проти Росії, доки вона не виведе свої військові сили з окупованого Донбасу та не відновить територіальну цілісність і суверенітет України.

Про це сказав посол України в США Валерій Чалий в ефірі "112 Україна".

Зокрема йдеться про осіб з "кремлівської доповіді" – списку наближених до президента Росії Володимира Путіна чиновників та бізнесменів.

"Ми вітаємо, що це ("кремлівська доповідь" - ред) – консолідований крок і законодавчої гілки влади – Конгресу, і виконавчої – адміністрації президента США Дональда Трампа по імплементації санкцій. В роз'ясненні міністерства фінансів і Державного департаменту США чітко говориться, що закон про протидію супротивникам США через санкції, а там зазначається Росія, прийнятий саме через російську агресію проти України та анексію Криму, тому, очевидно, що будуть подальші кроки", - заявив він.

Чалий переконаний, що будуть подальші конкретні санкції щодо осіб як з цього списку, так і з додаткових, "але це процес, який вже не зупиниш без зміни підходу Росії".

"Він полягає у виведенні військ з української території, поверненні всіх наших полонених та затриманих, закритті кордону за допомогою міжнародної місії ООН або інших механізмів, поверненні до ситуації, коли суверенітет та територіальна цілісність України буде відновлена. Інакше – не тільки санкції, весь комплекс заходів тиснутиме на Росію", вважає Чалий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США оприлюднили "кремлівське досьє"

Раніше Міністерство фінансів США представило так звану "кремлівську доповідь" - список наближених до президента РФ Володимира Путіна осіб, проти яких можуть бути застосовані санкції. У ньому - 210 осіб. Серед них всі члени уряду Росії, співробітники адміністрації Путіна, "інші високопоставлені політичні лідери" і олігархи.

У Мінфіні США роз'яснили, що оприлюднена "кремлівська доповідь" не є санкційним списком.

У той же час міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що адміністрація Трампа запровадить фінансові санкції щодо десятків заможних росіян через два-три місяці, незважаючи на відмову президента США зробити це у відведений Конгресом термін.

Зараз ви читаєте новину «США вводитимуть нові санкції, поки Росія не піде з Донбасу - Чалий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути