вівторок, 17 травня 2022 13:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль заговорив про "мир після війни" - ОП відреагував

Кремль заговорив про "мир після війни" - ОП відреагував
Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков. Фото: ТАСС

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков висловив "пророцтво", що нинішня "криза" закінчиться миром, але з "російським комфортом".

"Будь-яка війна закінчується миром, і цей мир буде таким, де наш голос чутимуть, де нам буде комфортно, безпечно, і де ми впевнено стоятимемо на своїх ногах", - сказав він, передає "Интерфакс" 17 травня.

Ситуацію, в якій опинилася Росія після розв'язання проти України повномасштабної війни, Пєсков назвав "ідеальним штормом і моментом істини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оприлюднив дані про втрати російських загарбників в Україні

Також він висловив упевненість, що політика голови Кремля Володимира Путіна в цих умовах користується підтримкою населення.

Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк у Twitter заяву Пєскова прокоментував так:

"Без сумніву, "російська перемога", що включає тотальні санкції, міжнародну зневагу, повну ізоляцію, масовий арешт яхт, епічні битви за села в Харківській області, лише наростатиме. Просто Пєсков має визначитися з дефініцією слова "перемога" ціною 30 тис. мертвих росіян".

Дев'ятий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російські окупанти захопили Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабну агресію. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, сходу та Криму. Тоді Володимир Путін заявив про "спеціальну воєнну операцію" для "демілітаризації і денацифікації" України.

Агресію РФ проти України підтримують 74% росіян.

Зараз ви читаєте новину «Кремль заговорив про "мир після війни" - ОП відреагував». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути