середа, 22 серпня 2018 07:17

Кремль відреагував на нові санкції США

Кремль відреагував на нові санкції США
У Росії виробили відповідні заходи на заборону США експорту продукції подвійного призначення. Фото - VivaReit.ru

У Росії виробили відповідні заходи на заборону США експорту продукції подвійного призначення.

Недоступні компоненти електроніки будуть імпортувати з країн Південно-Східної Азії. А підприємствам, що потрапили під заборону, нададуть допомогу, повідомили у Мінпромторзі.

За словами глави міністерства Дениса Мантурова, за замовленням Мінпромторгу російські підприємства розробляють високотехнологічні вироби електронно-компонентної бази, уніфіковані під різні вимоги до спеціальної апаратури, або під вимоги космічної промисловості. Він зазначив, що до 2020 року буде створено ще понад двох тисяч типів таких виробів, які стануть аналогами більше дев'яти тисяч іноземних компонентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США нанесли фінансового удару по Росії

13 серпня прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков, коментуючи можливі відповідні кроки з боку Москви, заявив, що основоположним є принцип взаємності.
Нова хвиля санкцій, яку США анонсували 8 серпня, торкнулася експорту електроніки та ряду компонентів і технологій з нафтогазової галузі. Перший блок набирає чинності 22 серпня, активація другого запланована на осінь. Автори документа вважають Росію відповідальною за інцидент із застосуванням хімічної зброї у британському Солсбері.

Американський сенат у вересні 2018 року може розглянути введення нових санкцій проти Росії через втручання у вибори США. Санкції стосуються боргу та енергетики Росії.

Зараз ви читаєте новину «Кремль відреагував на нові санкції США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути