Ексклюзиви
понеділок, 31 серпня 2020 15:15

Країни НАТО включили Лукашенка та 29 білорусів до санкційного списку

Країни НАТО включили Лукашенка та 29 білорусів до санкційного списку
Латвія, Литва та Естонія оголосили Лукашенка і ще 29 громадян Білорусі персонами нон грата. Фото: rbc.ru

Латвія, Литва й Естонія оголосили особу, яка виконує обов'язки президента Білорусі, Олександра Лукашенка та ще 29 громадян країни персонами нон-ґрата.

Про це повідомили в пресслужбах міністерств закордонних справ країн.

До санкційного списку віднесли посадових осіб білоруської центральної виборчої комісії, міністерства внутрішніх справ, міністерства юстиції, генеральної прокуратури, комітету держбезпеки, слідчого комітету, ради з безпеки, держконтролю і виконавчого комітету Мінська.

У МЗС Балтії підкреслили, що саме ці державні організації відповідальні за фальсифікацію результатів виборів президента Білорусі й за жорстоке придушення протестів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доки Європа скасовує візити Лукашенка, Кремль готує йому зустріч із Путіним

Перелік імен та прізвищ, які занесли до санкційного списку: Олександр Лукашенко, Віктор Лукашенко, Ігор Сергієнко, Максим Риженков, Ольга Чупріс, Дмитро Крутий, Геннадій Богдан, Лідія Єрмошина, Вадим Іпатов, Олена Дмухайло, Світлана Кацуба, Ігор Плішевський, Олег Слижевський, Ірина Целіковець, Валерій Вакульчик, Іван Тертель, Іван Носкевич, Олександр Конюк, Юрій Караєв, Геннадій Казакевич, Олександр Барсуков, Сергій Хоменко, Юрій Назаренко, Роман Мельник, Іван Кубрак, Олег Шабліко, Андей Равка, Олексій Волков, Сергій Аземша, Андрій Смаль.

Цим особам заборонено в'їжджати в країни Балтії, в подальшому список санкцій можуть розширити.

У Білорусі 3-й тиждень тривають масові протести проти результатів виборів президента, що відбулися 9 серпня. Силовики затримують мітингувальників, а також лідерів опозиції. Євросоюз вимагає від Олександра Лукашенка звільнити затриманих і дотримуватися права громадян на мирний протест. За час мітингів загинули люди. Точна їх кількість не відома, за неофіційними даними - понад 5. У зв'язку з масовими порушеннями прав громадян, а також невизнанням результатів виборів, ЄС вирішив запровадити санкції проти Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Країни НАТО включили Лукашенка та 29 білорусів до санкційного списку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути