четвер, 18 червня 2020 02:51

Країни НАТО розробили заходи у відповідь на загрозу від Росії

Країни НАТО розробили заходи у відповідь на загрозу від Росії
НАТО продовжує захищатися від Росії. Фото: Цензор

Міністри оборони країн НАТО узгодили пакет заходів у відповідь на збільшення арсеналу російських ракет і дестабілізуючу поведінку РФ.

У минулому році розгортання Росією ракет SSC-8 призвело до розпаду Договору про РСМД, заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг за результатами зустрічі міністрів оборони країн Альянсу

"Ми також спостерігаємо протягом багатьох років безвідповідальну російську ядерну риторику, спрямовану на залякування і загрозу союзникам по НАТО. Поведінка Росії є дестабілізуючою і небезпечною" - наголосив генсек.

"Сьогодні на нашій зустрічі міністри обговорили ці виклики і погодили збалансований пакет політичних і військових елементів. Він включає в себе зміцнення нашої комплексної протиповітряної та протиракетної оборони" - заявив Столтенберг.

Він пояснив, що кілька союзників оголосили про покупку систем Patriot, а також домовилися інвестувати в створення винищувачів п'ятого покоління.

Також, за його словами, міністри домовилися адаптувати розвідки і систему військових навчань до нових умов.

"НАТО не буде відображати дестабілізуючу поведінку Росії. Ми не збираємося розміщувати нові ядерні ракети наземного базування в Європі", - заявляв раніше генсек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну визнали важливою у боротьбі за міжнародну безпеку

Нагадаємо, міністри оборони країн НАТО обговорять оголошений США намір скоротити власну військову присутність у Німеччині.

Зараз ви читаєте новину «Країни НАТО розробили заходи у відповідь на загрозу від Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути