понеділок, 22 березня 2021 11:24

Країна оштрафувала Apple на $2 млн

Країна оштрафувала Apple на $2 млн
Смартфон без зарядки не став коштувати дешевше. Фото: pixabay.com

Американську компанію Apple у Бразилії оштрафували на $2 млн через відсутність адаптера для зарядки в комплектах останньої моделі айфонів.

У грудні 2020 року місцевий регулятор прав споживачів заявив, що компанія порушує їхні права, пише 9to5mac. Apple зобов'язали довести, що відсутність адаптера дійсно допомагає навколишньому середовищу, як стверджувала компанія.

У Apple відповіли, що зменшення упаковки за відсутності зарядного пристрою дозволяє скоротити шкідливі викиди в навколишнє середовище.

Така відповідь не влаштувала управління з захисту прав споживачів бразильського штату Сан-Паулу - Procon-SP. Організація зажадала, щоб компанія прямо заявила, наскільки знизилося число вироблених зарядних пристроїв, але в корпорації не відповіли.

У Procon-SP також заявили, що Apple обманює користувачів. Смартфон без зарядки не став коштувати дешевше. А в рекламних матеріалах також йдеться, що його можна тримати під водою. Водночас гарантійний ремонт у разі потрапляння вологи не передбачений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розсекретили, якими будуть нові моделі iPad

Топменеджер американської корпорації Apple 60-річний Тім Кук заробив за 2020 рік близько $300 млн. Попри пандемію, прибуток Apple зріс на 3,9%.

Зараз ви читаєте новину «Країна оштрафувала Apple на $2 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути