пʼятниця, 13 липня 2018 17:18

Косметична компанія сплатить $4,7 млрд за рак

Косметична компанія сплатить $4,7 млрд за рак
$ 4,7 млрд сплатить компанія своїм клієнткам

Суд США зобов'язав компанію Johnson & Johnson виплатити $4,7 млрд 22 жінкам, які захворіли на рак яєчників через дитячу присипку.

Суд присяжних штату Міссурі постановив, що компанія має виплатити жінкам $550 млн компенсації та ще $4,1 млрд штрафу. Це найбільше сума, яку сплатить Johnson & Johnson за всю історію існування, повідомляє ВВС.

Проти Johnson & Johnson висунуто ще майже 9000 позовів, пов'язаних з її дитячою присипкою.

Судовий процес тривав 6 тижнів. Жінки та їхні родичі стверджували, що захворіли на рак саме через дитячу присипку. Користувались продуктами Johnson & Johnson протягом десятиліть. Їхні адвокати стверджували, що ще з 1970-х компанія знала про азбестовий пил у тальку, але не попереджала споживачів про можливу небезпеку.

Компанія звинувачення відхиляє. Каже, що азбест у тальк не додавали, тому їхня продукція не могла викликати рак.

Кілька незалежних досліджень дійшли висновку про безпечність тальку, стверджує Johnson & Johnson. Компанія назвала рішення присяжних результатом "глибоко несправедливого процесу". Оскаржуватиме рішення суду.

Управління з контролю за продуктами і лікарськими засобами США між 2009 і 2010 роками проводили дослідження тальку різних компаній, у тому числі і дитячої присипки J&J. Слідів азбесту тоді не виявили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали фрукт, що лікує онкозахворювання

На суді в Міссурі прокурор стверджував, що Johnson & Johnson застосовувала неправильні методи тестування своєї продукції.

Британська благодійна організація Ovacome, що опікується людьми з раком яєчників, повідомила: підозри, що використання тальку в області геніталій може призвести до раку, не мають підтверджень.

2017 року суд Каліфорнії зобов'язав компанію виплатити $417 млн компенсації жінці, яка стверджувала, що захворіла на рак після використання товарів J&J. Однак цей вердикт був скасований після апеляції.

Зараз ви читаєте новину «Косметична компанія сплатить $4,7 млрд за рак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути