четвер, 03 вересня 2020 06:30

Коронавірус в Європі: показники наблизились до березневих цифр

Коронавірус в Європі: показники наблизились до березневих цифр
Коронавірус в Європі повертається. Фото: Garmin

Середній рівень захворюваності Covid-19 в ЄС зростає вже п'ять тижнів поспіль, а деяких країнах наблизився до показників березня, коли спостерігався розпал "першої хвилі" пандемії коронавірусу.

"Вірус не засинав протягом літа і не брав відпустку. На цьому тижні рівень нових захворювань в ЄС, в країнах Європейської економічної зони і в Великобританії склав 46 випадків на 100 тис. населення, при тому, що за цим показником ми вже були на рівні нижче 15 випадків. Отже, ми бачимо зростання захворюваності, що спостерігається вже протягом більше 5 тижнів. Ми майже повернулися до показників, які спостерігалися в березні", заявила директор Європейського центру з профілактики та контролю захворюваності Андреа Аммон, - пише Укрінформ.

Вона підкреслила, що показники захворюваності Covid-19 дуже відрізняються в різних європейських країнах - від 2 до 176 випадків на 100 тис. населення. Такі показники, за її словами, залежать від багатьох чинників, зокрема від того, які категорії населення проходять через тестування, і від кількості проведених тестів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній прем'єр Італії Берлусконі захворів на коронавірус

Нагадаємо, інфікуватися Covid-19 просто, адже він дуже заразний. У той же час заразитися коронавірусом на свіжому повітрі малоймовірно.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус в Європі: показники наблизились до березневих цифр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути