четвер, 23 січня 2020 08:22

Коронавірус у Китаї: 11-мільйонне місто закрили на карантин

Коронавірус у Китаї: 11-мільйонне місто закрили на карантин
В Ухані запровадили карантин. Фото: REUTERS/Jason Lee

Кількість хворих на коронавірус у Китаї стрімко зростає. Сьогодні зранку повідомили про 547 підтверджених випадків та 17 померлих. В Усьому світі з початку грудня зареєстрували 555 випадків хвороби.

Про це повідомляє CNN.

Ситуацію ускладнює те, що в Китаї з 25 січня святкують новий рік за місячним календарем. Це найбільша щорічна міграція людей на планеті - сотні мільйонів людей подорожуватимуть через Китай і за кордон протягом чотирьох тижнів

З огляду на великі темпи розповсюдження хвороби, влада Китаю оголосила про карантин в Ухані, звідки поширилася хвороба. Це сьоме за величиною місто Китаю, там проживає 11 млн людей.

Ранком 23 січня заборонили виїзд з міста. Зокрема, скасували рейси автобусів, потягів та літаків, що мали відбувати з Уханя. Також призупинили роботу громадського транспорту в місті - влада намагається стримати розповсюдження вірусу.

Китай раніше застосовував такі заходи в 2009 році для боротьби зі спалахом вірусу H1N1, запроваджуючи обов'язковий карантин для тих, хто мав "тісний контакт" із зараженою людиною, включаючи іноземців, які прибули в країну з районів, де повідомлялося про спалах H1N1.

Чиновникам мають відомості про близько 2200 випадків "тісного контакту" з зареєстрованими носіями вірусів. Що стосується підозр на випадки, то 715 пацієнтів виписано, а понад 300 пацієнтів залишаються в лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус у Китаї проявляє вибірковість - є нові жертви

ВООЗ поки що не оголосила вірус "надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров'я, що викликає міжнародний інтерес", що могло би отримати скоординовану глобальну реакцію.

Комітет з питань надзвичайних ситуацій організації зібрався в середу в Женеві, але вирішив, що потрібно визначити більше інформації про стан спалаху та які рекомендації слід зробити щодо цього. Очікується, що сьогодні відбудеться чергове засідання комітету.

В Санкт-Петербурзі госпіталізували з підозрою на коронавірус пасажира, який повернувся з Китаю.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус у Китаї: 11-мільйонне місто закрили на карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути