понеділок, 18 травня 2020 09:19

Коронавірус атакуватиме другою хвилею

Коронавірус атакуватиме другою хвилею
Прогнозують нову хвилю епідемії. Фото: pixabay.com

У Китаї прогнозують другу хвилю епідемії коронавірусу. Більшість жителів все ще не мають імунітету проти вірусу, а отже схильні до зараження.

"Ми стоїмо перед великим викликом. У цьому відношенні ситуація в Китаї не відрізняється від ситуації в інших країнах" - сказав провідний китайський епідеміолог і головний консультант китайської влади щодо пандемії коронавірусу Чжун Наньшань в інтерв'ю CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус у Китаї: 11 млн уханців перевірять за 10 днів

Коронавірус почав поширюватися з Уханя в грудні 2019 року. Згідно з офіційною версією, перше зараження відбулося на міському ринку екзотичних тварин.

Відтоді кількість інфікованих перевищила 4,7 млн осіб у всьому світі. Більш ніж 315 тис. пацієнтів померли. У п'ятірці найбільш постраждалих від пандемії країн - США, Росія, Велика Британія, Бразилія та Іспанія.

Радник президента США з питань торгової політики Пітер Наварро засудив владу Китаю за те, що вони, знаючи про епідемію коронавірусу, дозволили туристам подорожувати по світу. Він вважає, що це призвело до поширення коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус атакуватиме другою хвилею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути