пʼятниця, 23 вересня 2022 21:41

Короля Карла III хотів усунути від трону брат – ЗМІ

Короля Карла III хотів усунути від трону брат – ЗМІ
Брат Карла ІІІ Ендрю не хотів, щоб той став королем. Фото: eastnews.ua

Між королем Великої Британії Карлом III і скандальним принцом Ендрю ворожнеча.

Принц буцімто категорично не хотів, щоб його старший брат ставав королем. Неофіційна біографка королівської сім'ї Анджела Левін пише про це у своїй новій книжці "Камілла, герцогиня Корнвольська: від вигнанниці до майбутньої королеви-консорта", передає Page Six.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр України й дружина президента зустрілися з королем Великої Британії

Якби королева Єлизавета ІІ померла до того, як принцу Вільяму виповнилося 18 років, трон мав би успадкувати він. Ендрю вважав, що він у такому випадку став би регентом юного монарха.

Для цього Ендрю потрібно було б усунути Карла. На його боці також була принцеса Діана.

"Коли була жива Діана, то вона завдяки дружбі з дружиною Ендрю, Сарою, змовилася з Ендрю, щоб усунути принца Чарльза, щоб принц Ендрю став регентом принца Вільяма, який тоді був підлітком", – розказав інсайдер.

Ендрю незадоволений, що його брат тепер король.

"Поведінка Ендрю була негативною та викликала надзвичайне невдоволення в королеви, яка із цим не погоджувалася. Мені розповіли, що то був рідкісний випадок, коли вона не стала на його бік. Попри це він, схоже, злився, що не міг у якийсь спосіб керувати країною", – зазначило джерело.

Інсайдер каже, що той період у житті монаршої родини був "темним і дивним", сповненим параної. Ендрю вороже поставився до теперішньої дружини Карла ІІІ Камілли.

Ендрю звинуватили в сексуальному насильстві над неповнолітньою. Єлизавета ІІ тоді забрала в сина військові звання та офіційні патронажі. Але не позбавила фінансової підтримки.

Королева Єлизавета II правила Великою Британією 70 років. Вона померла на 97-му році життя.

19 вересня монархиню, яка правила країною найдовше, провели в останню путь. Відбулася церемонія похорону королеви у Вестмінстерському абатстві та урочиста служба в каплиці Святого Георгія у Віндзорі.

Офіційний державний похорон розпочався о 13:00 за Києвом у Вестмінстерському абатстві, куди тіло королеви перенесли з Вестмінстерського палацу в супроводі нового короля Карла III, принців Вільяма й Гаррі. Наприкінці відспівування о 13:55 в абатстві й у всій Великій Британії відбудеться хвилина мовчання.

Зараз ви читаєте новину «Короля Карла III хотів усунути від трону брат – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути