Ексклюзиви
пʼятниця, 28 жовтня 2022 09:46

Король Карл ІІІ і його дружина житимуть не в Букінгемському палаці

Король Карл ІІІ і його дружина житимуть не в Букінгемському палаці
Зараз король Великої Британії Карл ІІІ і його дружина Камілла продовжують жити у своїй лондонській резиденції – Кларенс-Хаусі. Фото: eastnews.ua

Офіційною резиденцією британських монархів від 1837 року, відколи на трон зійшла королева Вікторія, є Букінгемський палац.

Новим королем Великої Британії від 8 вересня є старший син Єлизавети ІІ Карл ІІІ. Він після коронації повинен переїхати до Букінгемського палацу. Але це навряд станеться, зазначає The Sunday Times.

Зараз Карл і його дружина Камілла продовжують жити у Кларенс-Хаусі. Це їхня лондонська резиденція, в якій королівське подружжя живе від 2003 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати канадської провінції відмовилися присягнути королю Карлу ІІІ

Та навіть після коронації вони не планують переїжджати до Букінгемського палацу. Там буде 5-річна реконструкція, тож ремонт завершиться не раніше 2027 року.

Однак Букінгемський палац залишить місце, де Чарльз виконуватиме свої королівські обов'язки. Саме тут відбуватимуться і вже відбуваються його щотижневі аудієнції.

Прапор Королівського штандарту майорить як над Букінгемським палацом, так і над Кларенс-хаусом, коли король Чарльз буде в Лондоні, зазначило видання. Також відомо, що король проводитиме кілька днів на тиждень у Віндзорському замку, а на вихідні виїжджатиме до Сандрінгема.

Король Карл ІІІ буде коронований 6 травня 2023 року. Про це офіційно оголосив Букінгемський палац.

Коронація британського монарха має назву операція "Золота сфера". Її традиційно проведуть у Вестмінстерському абатстві. Однак формат служби істотно змінять. Коронуватися цього ж дня буде і дружина Карла – королева Камілла.

Зараз ви читаєте новину «Король Карл ІІІ і його дружина житимуть не в Букінгемському палаці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути