Ексклюзиви
понеділок, 07 березня 2022 06:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Конгрес США збирається заборонити імпорт російської нафти

Конгрес США збирається заборонити імпорт російської нафти
Закон заборонить імпорт російської нафти і енергоносіїв в США, а також анулює нормальні торговельні відносини з РФ і Білоруссю. Фото: pixabay.com

У Конгресі Сполучених Штатів Америки продовжують вивчати законодавчі варіантів щодо ізоляції Росії за її вторгнення в Україну.

Зокрема розглядають заборону на російську нафту, заявила спікерка представників нижньої палати Конгресу США Ненсі Пелосі, повідомляє The Hill.

"Наш закон заборонить імпорт російської нафти та енергоносіїв до США, анулює нормальні торговельні відносини з РФ і Білоруссю, а також зробить перший крок для відмови Росії у доступі до Світової організації торгівлі", - йдеться у листі Пелосі до її колег.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порт у Британії відмовився розвантажувати російську нафту із танкера ФРН

Вона наголосила, що палата представників також збирається уповноважити виконавчу гілку влади збільшити тарифи на російський імпорт.

Окрім того, адміністрація президента Джо Байдена попросила $10 млрд для гуманітарної, воєнної і економічної підтримки України.

"Конгрес має намір схвалити це надзвичайне фінансування цього тижня як частину комплексного законодавства про урядове фінансування", - додала Пелосі.

А США заявили, що обмежать РФ здатність вести бізнес у доларах, фунтах та єнах, також запровадили санкції проти ВТБ та інших росбанків.

ЄС може відключити від SWIFT і Білорусь, диктатор із якої Олександр Лукашенко є співучасником воєнних злочинів проти України.

24 лютого Велика Британія оголосила, що заморожує активи ВТБ-банку й можливості роботи "Аерофлоту". Також британський прем'єр Борис Джонсон пообіцяв санкції проти інших російських банків.

Уряд Великої Британії 28 лютого оголосив про намір вжити додаткових обмежувальних економічних заходів у відповідь на вторгнення Росії в Україну, націливши їх на центральний банк Російської Федерації

Зараз ви читаєте новину «Конгрес США збирається заборонити імпорт російської нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути