Ексклюзиви
пʼятниця, 03 грудня 2021 06:29

Пов'язані з "Північним потоком-2" компанії витратили в США $7,4 млн на лобіювання неприйняття санкцій

Пов'язані з "Північним потоком-2" компанії витратили в США $7,4 млн на лобіювання неприйняття санкцій
Робітники на будівництві газопроводу "Північний потік-2" / Getty Images

На лобіювання проти санкцій щодо "Північного потоку-2" з початку 2020 року іноземні компанії, які співпрацюють з проєктом, витратили понад $7,4 млн.

У Конгресі США не прийняли поправки до "Закону про дозвіл на національну оборону", які б вводили додаткові санкції проти газопроводу. На лобіювання проти санкцій витратили в США мільйони доларів. Про це пише OpenSecrets.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше в історії МЗС Німеччини очолить жінка. Вона критикує Росію і категорично проти "Північного потоку-2"

Республіканці стверджують, що лідер більшості в Сенаті, демократ Чак Шумер, не дав їм шансу проголосувати за поправки, які включають введення санкцій щодо "Північного потоку-2".

Лідер меншості в Сенаті, республіканець Мітч Макконнелл, виділив газопровід як важливе питання, за яке слід проголосувати, і пообіцяв виступити проти прийняття законопроєкту без цієї поправки. Деякі демократи приєдналися до республіканців проти просування закону без поправок.

У травні президент Джо Байден відмовився від санкцій щодо газопроводу, попри двопартійну підтримку санкцій у 2020 році. Тоді держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що вирішили "відновити відносини з союзниками і партнерами в Європі", маючи на увазі Німеччину. Блінкен та інші посадовці адміністрації Байдена закликали сенаторів скасувати санкції проти газопроводу.

Станом на четвер, 2 грудня, Сенат не голосував за жодні поправки до закону, включаючи санкції щодо "Північного потоку-2". Нижня Палата представників включила поправку, яка передбачає санкції.

За даними видання OpenSecrets, з початку 2020 року іноземні компанії, які співпрацюють з проєктом, витратили понад $7,4 млн на лобіювання в США проти санкцій. З цих коштів $3 млн витратили за перші три квартали 2021 року.

"Північний потік-2" за певних обставин може почати роботу, не чекаючи на завершення процесу сертифікації. "Німецьке федеральне мережеве агентство" зазначає, що при запуску без сертифікації загрожує штраф близько 1 млн євро.

Зараз ви читаєте новину «Пов'язані з "Північним потоком-2" компанії витратили в США $7,4 млн на лобіювання неприйняття санкцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути