пʼятниця, 30 квітня 2021 12:59

Компанія AstraZeneca вперше розкрила доходи від продажу Covid-вакцини

Компанія AstraZeneca вперше розкрила доходи від продажу Covid-вакцини
Вакцина AstraZeneca / Reuters

Британський фармацевтичний гігант AstraZeneca повідомив, що заробив на продажах вакцини проти коронавірусу за перші три місяці цього року $275 млн. Компанія вперше розкрила дані про продаж однієї з провідних вакцин у світі.

Щеплення від Covid-19 компанія AstraZeneca розробила спільно з Оксфордським університетом. Про це пише Gulf News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Утилізують понад 1 тис. доз вакцини Pfizer

Загальну довіру до вакцини дещо підірвали поодинокі випадки утворення рідкісних тромбів, а також те, що компанія веде судову тяжбу з ЄС через недостатнє постачання вакцин.

Компанія розкрила інформацію у звіті про прибутки й збитки, показавши, що її чистий прибуток у першому кварталі 2021 року подвоївся до $1,56 млрд, у порівнянні з $780 млн роком раніше.

Виторг за звітний період зріс на 15%. AstraZeneca додала, що її квартальні показники виросли також завдяки продажу нових протиракових препаратів. Однак у компанії попередили, що пандемія негативно вплинула як на діагностику, так і на лікування інших хвороб, крім коронавірусу.

"Ми досягли значного прогресу в першому кварталі 2021 року і далі просуваємо наш портфель ліків, які змінюють життя. Нові ліки принесли більш ніж половину доходів. Ці результати забезпечили ще один квартал сильного зростання доходів і прибутків, безперервне генерування грошових потоків попри негативний вплив пандемії на діагностику, який досі триває, і лікування багатьох захворювань", - сказав гендиректор компанії Паскаль Соріо.

Результати з'явилися після того, як ЄС подав судовий позов проти AstraZeneca через брак вакцини проти Covid-19, що загальмувало вакцинацію в Євросоюзі.

ЄС висунув позов проти AstraZeneca на підставі порушення попереднього договору купівлі-продажу. Фармацевтичний гігант заявив, що рішуче захищатиметься в суді.

У компанії заявили, що до кінця квітня доправлять в Євросоюз приблизно 50 млн доз. Проте це значно менше ніж мало бути, стверджують у Брюсселі. Суд має розпочатися 26 травня.

Зараз ви читаєте новину «Компанія AstraZeneca вперше розкрила доходи від продажу Covid-вакцини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути