Ексклюзиви
четвер, 19 квітня 2018 16:49

Командир пасажирського боїнга стала героєм - пілот посадила палаючий літак
10

Американський пілот 56-річна Таммі Джо Шульц урятувала життя близько 200 людям. Вона здійснила аварійну посадку пасажирського літака Boeing 737-700 рейсу Southwest Airlines. У нього загорівся і вибухнув лівий двигун. Літак почав стрімко втрачати висоту.

Повітряне судно виконувало рейс з Нью-Йорка в Даллас. Однак, вибух двигуна змусив здійснити аварійне приземлення у Філадельфії, пише DailyMail

Пілот Джо Шульц завдяки "своїм сталевим нервам і військовій витримці" змогла посадити палаючий літак, говорять журналісти.

За словами постраждалих, стюардеси плакали від страху і не могли контролювати паніку самих пасажирів. На противагу членам екіпажу, Таммі Джо Шульц через гучномовець заспокоювала пасажирів і пояснювала кожну свою дію.

Пілот Джо Шульц змогла посадити палаючий літак з пасажирами на борту
Фото: DailyMail
Пілот Джо Шульц змогла посадити палаючий літак з пасажирами на борту
Пілот Джо Шульц змогла посадити палаючий літак з пасажирами на борту
Пілот Джо Шульц змогла посадити палаючий літак з пасажирами на борту
Пілот Джо Шульц змогла посадити палаючий літак з пасажирами на борту

"Дуже вдячний за її знання і хоробрість у такій екстремальній ситуації. У неї сталеві нерви. Я аплодую їй стоячи", - сказав один із врятованих пасажирів Альфред Тумлинсон.

Після приземлення Джо Шульц підійшла до кожного із пасажирів рейсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США стався вибух на літаку, є постраждалі

"Капітан обійняла кожного. Вона справжній американський герой. Нехай Бог благословить її і весь екіпаж", - написала у соцмережі Діана Макбрайд.

Однак, жертв уникнути не вдалося.

Одна із пасажирок загинула. Вибух двигуна стався поруч із її сидінням, і жінку "засмоктало" у отвір літака. Після отриманих травм вона померла у лікарні,

"Boeing 737-700 летів висоті 35 тис. футів (10,7 тис. км - Gazeta.ua), коли двигун з лівого борту загорівся і вибухнув. Ми почули голосний "бум" і літак почав падати. Ріордан затягнуло у отвір. Її кров була на мені. Але ми тримали її аж поки літак не приземлився", - написав у Facebook пасажир Тімоті Бурман.

Медсестра Пеггі Філіпс була членом екіпажу і намагалася врятувати жінку. Вона надавала їй усю можливу медичну допомогу.

Автор: DailyMail
   Таммі Джо Шульц у минулому була військовим пілотом-винищувачем
Таммі Джо Шульц у минулому була військовим пілотом-винищувачем

Точні причини аварії не встановлені. За словами представників Національної ради з безпеки на транспорті, слідчі виявили ознаки зношення металу в одній із відламаних лопаток двигуна.

Двигун відноситься до серії турбовентиляційних двигунів CFM56. Його вартість $10 млн. Ці двигуни найбільш популярні на літаках Southwest Airlines.

Командир Boeing 737-700 Таммі Джо Шульц у минулому була військовим пілотом-винищувачем. У ВПС вона дослужилася до капітана третього рангу. Потім перейшла на цивільну службу. Її чоловік - теж пілот Southwest Airlines. У пари двоє дітей.

"Вона бойова жінка. Її чоловік говорить, що вона найкращий пілот і турботлива мама", - сказав брат американської героїні Гері Шульц.

Найбільший транспортний літак українського виробництва Ан-225 "Мрія" здійснив посадку в екстремальних умовах. Він здійснив переліт з України в Німеччину та в Саудівську Аравію. Під час прибуття літака аеропорт Даммам накрила піщана буря. Це не завадило пілотам успішно посадити літак

Зараз ви читаєте новину «Командир пасажирського боїнга стала героєм - пілот посадила палаючий літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути