неділя, 20 грудня 2020 21:27

Команда Байдена роздумує над покаранням для РФ за масштабну кібератаку

Команда Байдена роздумує над покаранням для РФ за масштабну кібератаку
Більш конкретне обговорення питання розпочнеться лише після інавгурації Байдена, коли президент і його команда будуть мати доступ до всієї інформації. Фото: Pixabay

Члени команди обраного президента США Джо Байдена розглядають кілька варіантів покарання РФ за її роль у потужній хакерській атаці на урядові установи США.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на Рона Клейна, який очолить адміністрацію президента.

"Йдеться не просто про санкції, а про кроки, за допомогою яких ми могли б знизити можливість здійснення подібних кібератак з-за кордону", - заявив політик у телеефірі.

Він зауважив, що це можуть бути як нові фінансові санкції, так і заходи кіберстримування у відповідь. Команда обраного президента спробує напрацювати відповідь, яка буде достатньо сильною, але й не стане приводом для ескалації напруження між двома ядерними державами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помпео звинуватив Росію у хакерський атаках

Зазначається, що більш конкретне обговорення питання розпочнеться лише після інавгурації Байдена, коли президент і його команда будуть мати доступ до всієї інформації, а також знатимуть більше про наслідки кібератаки.

На початку грудня стало відомо, що хакери вкрали дані Міністерства фінансів США, а також управління з комунікацій та інформації. Вони діяли за підтримки іноземного уряду.

Зараз ви читаєте новину «Команда Байдена роздумує над покаранням для РФ за масштабну кібератаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути