четвер, 25 січня 2018 12:18

КНДР закликає до єдності і готується до військових заходів

КНДР закликає до єдності і готується до військових заходів
Дві Кореї домовилися виступати під спільним прапором на Олімпіаді.

Перед зимовою Олімпіадою КНДР закликає до об'єднання і готується до військових заходів

Сприяти об'єданню півострова власними силами, без допомоги інших країн закликали в КНДР всіх корейців "вдома та за кордоном". В той же час країна готується провести масштабні військові заходи на честь 70-річчя заснування її збройних сил за день до початку Олімпіади, повідомляє Fox News.

Послання, опубліковане Пхеньяном, закликає всіх корейців "сприяти контактам, подорожам, співпраці між Північною і Південною Кореєю". Переконує: Пхеньян подолає будь-які перешкоди на шляху возз'єднання півострова. Про це повідомляє Reuters з посиланням на північнокорейські державні ЗМІ.

У КНДР заявили, що військові навчання заважають налагодженню контакту між двома країнами. Закликали Сеул відмовитися від спільних військових навчань з США назавжди. Не допустити появи американської ядерної зброї на території Південної Кореї.

Пхеньян анонсував, тим не менш, великий військовий парад та інші заходи до 70-річчя заснування армії. Відбудуться 8 лютого - напередодні Олімпіади.

Жителі Пхеньяна щодня збираються на площі Кім Ір Сена незважаючи на морозну погоду. Відпрацьовують поведінку публіки під час параду.

На супутникових знімках з відкритим вихідним кодом видно, що військові частини тренуються на аеродромі на околиці столиці, стверджують сторонні аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористка з КНДР розповіла, як підірвала літак з 115 пасажирами і вижила

Влада КНДР пообіцяла, що святкування пройде з особливим шиком.

Журналісти віщують: військові святкування викличуть обурення в Південній Кореї, яка закликала до примирення на час Олімпіади.

Представники КНДР та республіки Корея домовились, що їхні спортсмени будуть крокувати разом під прапором "єдиної Кореї" на відкритті зимових олімпійських ігор у південнокорейському Пхенчхані. Сторони також домовились створити спільну жіночу олімпійську збірну з хокею.

Зараз ви читаєте новину «КНДР закликає до єдності і готується до військових заходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути