пʼятниця, 05 січня 2024 08:53

КНДР обстріляла кордон із Південною Кореєю: жителів островів евакуювали

КНДР обстріляла кордон із Південною Кореєю: жителів островів евакуювали
Чиновник на острові Йонпхендо, розташованого на південь від спірної Північної розмежувальної лінії, заявив, що евакуація була проведена на вимогу південнокорейських військових. Фото: eastnews.ua

Поблизу морського кордону з Південною Кореєю 5 січня КНДР випустила у море понад 200 артилерійських снарядів.

Жителям двох південнокорейських островів наказали евакуюватися, пише Reuters.

"У текстовому повідомленні, надісланому жителям і підтвердженому посадовцем острова, йшлося про військово-морські стрільби, які південнокорейські війська проводитимуть з 06:00 за Гринвічем (08:00 за київським часом - Gazeta.ua) у п'ятницю", - пише видання.

Міністерство оборони Південної Кореї не уточнило, чи був наказ жителям островів евакуюватися викликаний артилерійськими обстрілами з боку Північної Кореї, чи південнокорейськими навчаннями у відповідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім Чен Ин закликав КНДР готуватися до війни

Чиновник на острові Йонпхендо, розташованого на південь від спірної Північної розмежувальної лінії, заявив, що евакуація була проведена на вимогу південнокорейських військових.

Обстріл з боку Північної Кореї не завдав шкоди ані цивільному населенню, ані військовим на півдні, заявили південнокорейські військові під час брифінгу для преси.

"Це акт провокації, який посилює напруженість і загрожує миру на Корейському півострові", - заявив речник південнокорейського Об'єднаного комітету начальників штабів.

Південнокорейські військові повідомили селянам, що стрілянина в морі була здійснена південнокорейськими військовими після ситуації, яка склалася поблизу кордону. Наразі незрозуміло, чи це були навчання.

Жителям острова Пханнён, що лежить далеко на захід від Йонпхендо і також поблизу морського кордону, також було наказано евакуюватися, повідомив чиновник.

У 2010 році північнокорейська артилерія випустила десятки снарядів по острову Йонпхендо, в результаті чого загинули чотири людини. Північна Корея тоді заявила, що її спровокували на напад південнокорейські навчання з бойовою стрільбою, які скинули снаряди в її територіальні води.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що готовий знищити столиці США і Південної Кореї, якщо ці країни оберуть шлях військової конфронтації проти КНДР.

Пхеньян без найменшого вагання завдасть нищівного удару і знищить столиці ворога, використовуючи весь наявний арсенал, сказав північнокорейський диктатор на новорічній зустрічі з командирами Корейської народної армії.

Зараз ви читаєте новину «КНДР обстріляла кордон із Південною Кореєю: жителів островів евакуювали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути