середа, 18 грудня 2019 12:14

Кіт-"кіборг" став зіркою інтернету
8

6-річний кіт Віто став першим біонічним котом в Італії
Фото: instagram.com/vituzzosuperstar
6-річний кіт Віто став першим біонічним котом в Італії
6-річний кіт Віто став першим біонічним котом в Італії
6-річний кіт Віто став першим біонічним котом в Італії
6-річний кіт Віто став першим біонічним котом в Італії

Шестирічний Кіт Віто, або Вітуццо став інтернет-зіркою після того, як став першим в Італії власником протезів задніх лап. Свої він втратив унаслідок ДТП.

Його власники напередодні поїхали у медовий місяць, та коли дізналися про трагедію з улюбленцем - повернулись додому, повідомляє ВВС.

Шукали кота майже добу. Одна лапа була настільки розтрощена, що її одразу ампутували. За другу боролись, та інфекція не дозволила її врятувати.

Тоді хірурги зробили йому тимчасові "лапи" і почали роботу над постійними протезами, подібними до тих, які роблять для спортсменів. Операція зі встановлення пройшла успішно, і вже за кілька місяців Віто звик бути "біонічним котом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забути про дієту: коти своїм підборіддям показали, як бути щасливими

Переглянути цей допис в Instagram

Comincia un week-end di caccia grossa! 🐭 #vituzzosuperstar #bioniccat #gattissimi #catloversclub #playcat #gingercatrules

Допис, поширений Vituzzo superstar (@vituzzosuperstar)

Два протези Віто приєднали безпосередньо до кісток, які лишились неушкодженими. Це стало першою успішною операцією такого типу в Італії. Раніше, тварин, яким доводилось ампутувати задні кінцівки - евтаназували.

Та Віто пощастило. Його власниці Сильвія Готтарді та її дружина Лінда Ронзоні публікують фото й відео у соцмережах, де видно, як він ходить на своїх нових протезах. Історію кота поширюють із гештегом #vituzzosuperstar.

Власниці Віто, що надихнулись історією британського кота Оскара, який першим отримав протези лап після аварії за участі комбайна.

Коти здатні поводитися як справжні монстри. Ніби знаючи, що ніщо не змусить людину їх розлюбити, ці чотирилапі вусані упиваються своєю владою й ніколи не втомлюються "знущатися" над власними господарями й іншими домашніми тваринами.

Зараз ви читаєте новину «Кіт-"кіборг" став зіркою інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути