Ексклюзиви
понеділок, 29 січня 2024 06:55

Китай розмістив навколо Тайваню бойові кораблі

Китай розмістив навколо Тайваню бойові кораблі
Кораблі КНР розташовані неподалік західного краю Японії, а також у водах на південний захід і північ від Тайваню. Фото: pixabay.com

Китай розмістив у акваторії навколо острова Тайвань чотири бойові кораблі.

Таким чином Пекін розраховує чинити тиск на адміністрацію Тайваню у мирний час, повідомляє Yomiuri.

"У разі виникнення надзвичайної ситуації на Тайвані кораблі діятимуть спільно з комплексами протиповітряної оборони з метою недопущення наближення до острова військових інших країн", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія готується до атак. У Токіо збудують мережу бомбосховищ

За даними джерел, чотири кораблі КНР розташовані неподалік західного краю Японії, а також у водах на південний захід і північ від Тайваню.

"Такими діями Китай зміцнює свої можливості щодо заборони входження до зони навколо Тайваню збройним силам інших країн. Ця стратегія спрямована на недопущення проникнення американських військових у перший ланцюг островів, який з'єднує Тайвань із островами Нансей та Філіппінами", - пише видання.

Нещодавно на Тайвані відбулися президентські вибори. Лідерство отримав прозахідний кандидат Лай Цінде із керівної Демократичної прогресивної партії (ДПП).

Японія збудує у південній префектурі Окінава мережу укриттів та бомбосховищ на випадок надзвичайної ситуації чи збройного конфлікту в Тайвані. Китай вважає острівну державу своєю територією і прагне узяти її під контроль Пекіна.

Укриття збудують на островах південно-західного ланцюга Нансей, найближчі з яких - Йонаґуні та Ішігакі - знаходиться на відстані трохи більше 200 км і 300 км від Тайваню відповідно.

Місцева влада виступила з ініціативою розширення портів для розміщення великотоннажних кораблів та будівництва підземних паркінгів, які могли б служити місцями для екстреної евакуації жителів.

Зараз ви читаєте новину «Китай розмістив навколо Тайваню бойові кораблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути