вівторок, 01 грудня 2020 15:33

Китай на початку пандемії суттєво занижував дані про хворих на коронавірус

Китай на початку пандемії суттєво занижував дані про хворих на коронавірус
Один із госпіталізованих в Ухані на початку пандемії / Getty Images

На ранніх стадіях епідемії китайська влада приховувала дані про кількість хворих і померлих від коронавірусу.

Про це свідчить витік документів, які журналісти CNN отримали з Центру контролю і профілактики захворювань в провінції Хубей, столицею якого є місто Ухань. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, коли українці отримають вакцину від Covid-19

Документи охоплюють період з жовтня 2019-го по квітень 2020 року. У провінції Хубей вперше виявили коронавірус. У звіті від 10 лютого йдеться про 5918 нових випадків. Це більше, як удвічі перевищує офіційно оприлюднені дані - 2478.

У перші місяці епідемії від появи симптомів у пацієнтів до підтвердження діагнозу минало понад 23 дні. Це ускладнило моніторинг і боротьбу з хворобою.

"Вони робили помилки не тільки ті, які трапляються, коли маєте справу з новим вірусом, але також бюрократичні та політично мотивовані", - каже фахівець з охорони здоров'я аналітичного центру Ради з міжнародних відносин в Нью -Йорку Янчжун Хуанг.

За даними CNN, великою була розбіжність в кількості загиблих. 7 березня кількість смертей в провінції Хубей від моменту початку спалаху нової хвороби становила 2986. У внутрішньому звіті називається цифра 3456.

У документах також згадується раніше невідоме 20-кратне збільшення кількості випадків нетипового грипу в провінції Хубей протягом тижня на початку грудня 2019-го. Відкриття цієї інформації світу могло б сприяти ранньому запобіганню поширенню пандемії.

Зараз ви читаєте новину «Китай на початку пандемії суттєво занижував дані про хворих на коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути