понеділок, 30 березня 2020 08:34

Кішка підхопила коронавірус

Кішка підхопила коронавірус
У Бельгії кішка заразилася коронавірусом від свого господаря. Фото: unian.ua

У Бельгії зафіксували випадок зараження кішки коронавірусом від свого господаря.

Співробітники факультету ветеринарії Льєзького університету зазначили, що кішка страждала "від тимчасових труднощів з диханням і проблем з роботою травного тракту". Про це повідомляє DW з посиланням на Федеральне агентство з безпеки продовольчої мережі (AFSCA).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собака захворів на коронавірус: китайським тваринам в Україну зась

За словами вірусолога Еммануеля Андре, мова йде "про окремий випадок". Подібне, ймовірно, може відбуватися "після тісного контакту між тваринами і зараженими людьми".
При цьому, за його словами, немає підстав вважати, що тварини можуть бути переносниками, які сприяють розвитку епідемії.

Фахівці AFSCA також вказують, що ймовірність передачі вірусу від домашніх тварин людині в порівнянні з передачею через прямий контакт між людьми незначна.

В якості запобіжного заходу AFSCA рекомендувало дотримуватися стандартних правил гігієни при спілкуванні з тваринами: уникати тісного контакту, мити руки, не дозволяти тваринам лизати обличчя.

Перший зареєстрований пес, який підхопив коронавірусну інфекцію, помер у Гонконгу після одужання. 17-річний померанський шпіц перебував на карантині в урядовому закладі. Власницею собаки є бізнес-леді 60-річна Івонн Чоу Хау Йе, яка заразилася Covid-19 наприкінці лютого. Медики припускають, що від неї інфекція передалася й чотирилапому.

Зараз ви читаєте новину «Кішка підхопила коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути