середа, 29 серпня 2018 15:31

Кидалися фаєрами і йшли на таран - рибалки посварилися через молюсків

Кидалися фаєрами і йшли на таран - рибалки посварилися через молюсків
Французькі і британські рибалки посварилися через морські гребінці

Британські та французькі риболовні судна не поділили територію вилову молюска морського гребінця у протоці Ла-Манш між двома країнами і влаштували морський бій.

Близько 40 французьких кораблів із Нормандії оточили британців у бухті за 22 км від берегів Франції. Лаялися, кидали в них камінням, запаленими фаєрами і намагалися таранити, повідомляє ВВС.

Вночі в понеділка нормандці зібралися, аби протистояти сусідському "мародерству", як самі заявили. Через конфлікт постраждали кілька суден.

"Обидві сторони винні у конфлікті", - заявила французький губернатор Інгрід Патріот.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британські винищувачі перехопили над Чорним морем російські військові літаки

Французи мають дозвіл на вилов молюсків із 1 жовтня до 15 травня щороку. Британці виловлюють гребінці постійно. Цим виснажують популяцію тварин, стверджують французи. Також вимагають, аби британці не запливали на їхню територію.

"Вони рибалять, де хочуть, коли хочуть, і скільки хочуть. Могли хоча б почекати до 1 жовтня, щоб і ми приєдналися", - скаржиться голова нормандського комітету з питань рибальства Дімітрі Рогофф. Морські гребінці мають виключне значення для країни, кажуть французькі чиновники.

Британції закликають надати охорону їх суднам, аби захистити їх від подібних випадків. Всі конфлікти варто вирішувати за столом. а не в сутичках, вважають.

Конфлікт через морські гребінці триває 15 років. Раніше французи і британці укладали угоду, але не цього року.

"У судна є народження і смерть. Коли кораблю час помирати, - це називається "йде на голку". Стається це, коли корабель невигідно ремонтувати. Його ріжуть на металобрухт. В Україні їх не ріжуть, бо екологічні служби не дозволять. Замість цього відправляють в останню подорож до Індії", - розповів інженер Іллічівського судноремонтного заводу Володимир Бурлака.

Зараз ви читаєте новину «Кидалися фаєрами і йшли на таран - рибалки посварилися через молюсків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути