субота, 06 серпня 2016 18:04

Керрі все ще пропонує РФ об'єднатись проти терористів

Керрі все ще пропонує РФ об'єднатись проти терористів
Фото: reuters

Держсекретар США Джон Керрі наполягає на військовому співробітництві з Росією у боротьбі з терористичним угрупуванням Ісламська держава.

Про це повідомляє DW.

Офіційний представник держдепартаменту Джон Кірбі уточнив, що "таке зближення все ще розглядається, але поки залишається неясним, чи вийде його досягти".

Зазначається, що держсекретар США виступає за відновлення дії угоди про припинення військових дій, створення спільного центру з обміну розвідданими для нанесення авіаударів і запобігання бомбардувань союзних США повстанських груп військово-повітряними силами Сирії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керрі здійснить візит у Туреччину в кінці серпня

Нагадаємо, в Лаосі глава Держдепартаменту висловив надію, що домовленість між США і Росією щодо сирійського питання може бути досягнута на початку серпня, проте офіційні особи у Вашингтоні сумніваються щодо прогресу на переговорах.

Раніше Джон Керрі заявив, що Росія повинна утриматися від наступу в Сирії, а також утримати від подібного кроку урядові війська президента Башара Асада.

14 липня Керрі і Путін зустрілися в Москві.

30 липня держсекретар пригрозив Москві розривом відносин у разі, якщо ідея Міноборони РФ про створення гуманітарних коридорів для заблокованої частини міста Алеппо виявиться черговим обманом.

Зараз ви читаєте новину «Керрі все ще пропонує РФ об'єднатись проти терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути