Ексклюзиви
субота, 23 травня 2020 14:19

Капітана повісили за піратство

Капітана повісили за піратство
Вільяму Кідду було 56 років ФОТО: Wikipedia

Вільяма Кідда відомого як капітан Кідд повісили у Лондоні за піратство і вбивство 23 травня 1701-го.

Кідд народився у Шотландії. Потім перебрався до Нью-Йорка, США. Там придбав будинок і одружився. Мав славу вправного капітана. Його відправляли до американського узбережжя позбутися ворожих корсарів. У 1695-му йому доручили захищати британські кораблі в Червоному морі. Наступного року Кідд на борту "Галереї пригод"поплив до Індійського океану. Експедиція не мала великого успіху. У 1968-му захопили "Кведаг Мерчант", індійське судно, яке пливло нібито під французьким прапором. У корабля був англійський капітан, тому його захоплення викликало суперечки у Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пірати викрали українця - ЗМІ

Кідда звинувачували у тому, що став піратом. Підозри підтвердилися, коли він утік на Мадагаскар, де переховувалися підозрювані і засуджені за піратство. Пізніше він повернувся на "Кведаг Мерчант"до Вест-Індії, де дізнався про звинувачення. Тоді вирішив виправдатись. Повернувся до Нью-Йорка, де здався владі. Сказав, що мав право атакувати захоплені кораблі. Але його заарештували і відправили до Лондона.

У 1701-му Кідда засудили за п'ять випадків піратства і вбивство члена команди.

Группа підводних археологів з Індіанського університету виявила біля берегів Домініканської республіки затонуле судно знаменитого пірата, капітана Кідда. Впродовж 300 років шукачі скарбів намагалися знайти скарби, заховані, з чуток, на знаменитому кораблі Кідда "Кведаг Мерчант", але досі їх пошуки закінчувалися нічим.

Зараз ви читаєте новину «Капітана повісили за піратство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути