пʼятниця, 20 травня 2022 19:06

Канада запровадила санкції проти наближених людей до Путіна

Канада запровадила санкції проти наближених людей до Путіна
Заборона торгівлі з РФ стосується таких предметів розкоші, як алкогольні напої, тютюн, одяг і спортивне взуття, ювелірні прикраси, техніка, предмети мистецтва тощо. Фото: Мінфін

У Канаді запровадили нові санкції проти 14 наближених до президента РФ Володимира Путіна олігархів і членів їхніх сімей.

Також відтепер діє заборона на торгівлю товарами розкоші в Росію, повідомляє МЗС Канади.

Підсанкційні особи "прямо сприяли безглуздій війні Путіна в Україні та несуть відповідальність за біль і страждання українців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська економіка стабільно руйнується під впливом санкцій - розвідка

Під нові обмеження потрапили: Олег Білозеров, Григорій Березкін, Олена Тимченко, Фархад Ахмедов, Ігор Кесаєв, Давид Давидович, Андрій Рюмін, Дмитро Мазепін, Нікіта Мазепін, Ксенія Франк, Гліб Франк, Наталія Браунінг, Олександр Лебедєв, Юлія Матвієнко.

Заборона торгівлі з РФ стосується таких предметів розкоші, як-от алкогольні напої, тютюн, одяг і спортивне взуття, ювелірні прикраси, техніка, предмети мистецтва тощо. 2021 року торгівля цими товарами між Канадою та РФ становила 75,7 млн канадських доларів.

Уряд Канади також розробляє заборону на експорт товарів, які можуть бути використані для виробництва Росією зброї, зазначає МЗС.

Канада вирішила заборонити в'їзд 1 тис. росіян, які потрапили під санкції через повномасштабне вторгнення РФ в Україну. У цьому списку й президент РФ Володимир Путін.

Зараз ви читаєте новину «Канада запровадила санкції проти наближених людей до Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути