четвер, 20 січня 2022 05:55

Канада хоче продовжити військово-тренувальну місію в Україні

Канада хоче продовжити військово-тренувальну місію в Україні
Канадські військові можуть залишитися в Україні в рамках місії UNIFIER. Фото: intvua.com

Канадську військову тренувальну місію в Україні UNIFIER слід продовжити.

Про це йдеться у мандаті, переданому прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо міністру оборони Аніті Ананд, повідомляє Укрінформ.

"Закликаю Вас досягти результату для канадців, виконавши таке зобов'язання: упевнитися, що Канада вносить суттєвий внесок до діяльності НАТО, в тому числі продовживши операцію REASSURANCE у Східній Європі та беручи регулярну участь у повітряних та морських патрульних операціях, а також розширивши підтримку Канадою України через операцію UNIFIER", - зазначається у документі.

Трюдо також закликав главу оборонного відомства створити новий Центр передового досвіду НАТО з питань клімату та безпеки, аби "Канада та її союзники були готові реагувати на пов'язані із кліматом загрози та невідкладні ситуації".

Зараз у рамках операції UNIFIER в Україні перебуває близько 200 канадських військових. Вони знаходяться на різних локаціях у центральній та західній Україні, а штаб-квартира - у Яворові.

Раніше повідомлялося, що Канада направила в Україну групу силовиків елітного підрозділу збройних сил Канадський полк спеціальних операцій (CSOR).

Присутність в Україні канадських спецпризначенців – це спроба НАТО стримати російську агресію в Україні та визначити шляхи допомоги українському уряду, повідомляють джерела.

Зараз ви читаєте новину «Канада хоче продовжити військово-тренувальну місію в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути