субота, 02 грудня 2017 01:04

Канада готується до ядерної війни евакуювати уряд

Канада готується до ядерної війни евакуювати уряд
Канада готується до ядерної війни. Фото: YouTube

Уряд Канади вперше з часу завершення Холодної війни відновлює плани евакуації у випадку ядерного удару по столиці країни.

"Підвищення рівня міжнародної напруженості, особливо стосовно Північної Кореї, спонукає федеральних чиновників переглядати і в деяких випадках відновлювати плани дій на випадок надзвичайних ситуацій, один із яких передбачає евакуацію федерального уряду до безпечної військової бази за межами Оттави", - повідомляє канадський суспільний мовник CBC News.

"Ця угода є частиною ширшого федерального плану із забезпечення "безперервності конституційного уряду", який має на меті забезпечити "мінімум або взагалі відсутність перерв у наданні критичних послуг" під час надзвичайної події чи природного катаклізму в Оттаві", - стверджує автор публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найуспішнішу країну 2017 року

За словами експерта в галузі оборони Канадського інституту глобальних справ Ендрю Расіуліса, незаконні загарбницькі дії Росії в Україні стали одним із чинників, що спонукав канадську владу задуматися про безпеку. "Хоча на перший погляд ці події видаються непов'язаними, Расіліус зауважив, що російська анексія Криму та напад одинака-терориста на канадський парламент три роки тому переконали чиновників, що столиця Канади – вразлива", - зазначається у матеріалі.

В офісі прем'єр-міністра Канади ще рік тому підготували проект угоди із Міноборони, що дозволить відкрити для цивільних чиновників захищені бункери на двох військових базах, якщо столичний регіон стане "нежиттєздатним". Обидві військові бази засекречені, і в документах, доступ до яких отримали журналісти, їх називають як місця "Альфа" та "Браво".

Зараз ви читаєте новину «Канада готується до ядерної війни евакуювати уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути