понеділок, 29 січня 2018 06:59

Через загрозу від РФ Данія збільшить свій військовий бюджет на 50%

Через загрозу від РФ Данія збільшить свій військовий бюджет на 50%
Данія збільшить свій військовий бюджет. Фото: SlideShare

Парламент Данії в неділю, 28 січня, прийняв рішення про поступове збільшення своїх витрат на оборонну сферу. Своє рішення аргументували зростаючою загрозою з боку Росії.

Так, передбачається, що протягом наступних 6 років фінансування військової сфери збільшаться на 2,14 мільярдів доларів. Якщо врахувати, що бюджет цієї сфери на 2018 рік становить 3,7 мільярда, то витрати зростуть майже на 58%, передає DW.

"Загроза, яка виходить з боку Росії, є реальною, і вона наростає, тому ми повинні показати рішучість у зміцненні своєї обороноздатності, і така рішучість у нас є", - зазначила глава уряду Данії Ларс Лекке Расмуссен.

Передбачається, що фінансування піде на боротьбу з кіберзагрозами і на міжнародні операції Данії. Також Копенгаген планує створити нову 4 тисячну бригаду солдатів на Балтиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "А що про нас думають в Європі? Ще не забули ?": картину про жінок на війні показали одночасно у Вільнюсі і в Мар'їнці

Великобританія почала будівництво нового радіолокатора, вартістю понад 14 мільйонів доларів, щоб захистити свій повітряний простір "в умовах зростаючого тиску з боку Росії".

Також стало відомо про намір американського президента Дональда Трампа збільшити витрати на оборону до 716 мільярдів доларів. Кошти, зокрема, планується витратити на поточні війни і підтримку ядерного арсеналу США.

Зараз ви читаєте новину «Через загрозу від РФ Данія збільшить свій військовий бюджет на 50%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути