середа, 04 квітня 2018 17:15

"Збочена пропозиція": Лондон відмовив Москві у спільному розслідуванні

"Збочена пропозиція": Лондон відмовив Москві у спільному розслідуванні
Лабораторія у Порт Дауні не назвала країну походження "Новачка". Це спровокувало новий виток напруження між Москвою та Лондоном.

Лондон відмовляється від спільного з Росією розслідування справи отруєння колишнього ГРУшника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Про це на позачерговому засіданні виконавчої ради Організації з забороні хімічної зброї у Гаазі заявила делегація із Великої Британії, повідомляє Daily Mail.

З такою ідеєю російська сторона звернулася раніше.

"Пропозиція Росії про спільне розслідування щодо випадку у Солсбері є збоченою. Це тактика для відволікання уваги, і ще більше дезінформації. Вона проводиться для того, щоб ухилитися від питань, на які російська влада повинна відповісти", - заявили представники Лондона. Це ж опублікували у своєму Twitter.

"У конвенції про хімічну зброю нема вимоги, що жертва нападу повинна проводити спільне розслідування з імовірним злочинцем", - заявив також представник британського МЗС.

Директор Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін назвав справу про отруєння Сергія Скрипаля грубо сфабрикованою провокацією спецслужб США і Великої Британії.

"Навіть у гротескній провокації зі Скрипалями, грубо сфабрикованій спецслужбами Великобританії і США, частина європейських держав не поспішає без оглядки слідувати за Лондоном і Вашингтоном. Вони вважають за краще ретельно розібратися", - заявив Наришкін.

Тиск США на союзників з вимогою вислати російських дипломатів є ознакою диктату США, додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія відправила Британії ноту через "справу Скрипаля"

Протистояння Москви та Лондона загострилися після того, як експерти не змогли визначити країну походження отруйної речовини "Новачок". Військова лабораторія в Портон Дауні визначила речовину, що використовується в Солсбері, як нервово-паралітичний агент "Новачок". Він може бути розроблений тільки на державному рівні, вважають експерти. Висновку про російське походження отрути дійшов уряд

"Наші фахівці точно визначили нервово-паралітичний агент як "Новачок ". Визначення джерела агента не є нашим обов'язком і ніколи ним не було", - заявили вони.

Кремль продовжує вимагати, щоб Велика Британія передала зразки речовини, щоб вона могла провести власну перевірку.

Тим часом британські спецслужби розшукують росіянина, який прилетів у одному літаку із Юлією Скрипаль.

Він прибув із Москви 3 березня, пробув кілька годин, після чого покинув країну. Слідчі не повідомляють, у чому саме підозрюють чоловіка.

Британська поліція також розшукує жінку, яка на прохання Юлії Скрипаль привезла з Росії гречку та спеції. "Новачок" могли сховати у пакунку, припускають.

Британська поліція розшукує чоловіка та жінку, які можуть бути причетні до отруєння колишнього ГРУ-шника та його дочки. Пару, котра поводилася як закохані, зняли камери спостереження. Ці двоє людей негайно покинули Велику Британію після інциденту.

Блондинка та чорнявий чоловік віком 35-40 років гуляли по провулку, який поєднує ресторан Zizzi, де Скрипаль з дочкою обідали, і лавку, де їх згодом виявили. Деякий час були поруч із жертвами отруєння, припускають у Скотланд-Ярді.

Також племінниця Скрипаля повідомляла, що головною мішенню отруєння могла стати його дочка Юлія.

Зараз ви читаєте новину «"Збочена пропозиція": Лондон відмовив Москві у спільному розслідуванні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути