середа, 10 січня 2018 12:25

Відомі француженки виступили на захист права чоловіків

  Сто француженок на чолі з Катрін Деньов виступили на захист права чоловіків. Фото: КіевПРАВДА
Сто француженок на чолі з Катрін Деньов виступили на захист права чоловіків. Фото: КіевПРАВДА

Сто відомих француженок виступили проти масової кампанії переслідування чоловіків, що виникла після звинувачення голлівудського продюсера Гарві Вайнштейна в сексуальних домаганнях. Відкритий колективний лист, підписаний також актрисою Катрін Деньов і письменницею Катрін Мілле, було опубліковано в газеті Le Monde.

"Зґвалтування - це злочин. Але наполегливий або незграбний флірт не є порушенням, як галантність не представляє собою агресивний мачизм. У світлі справи Вайнштейна було привернуто законну увагу до проблеми сексуальних домагань. Це було необхідно. Однак ця свобода слова сьогодні призводить до протилежного: змушує нас говорити так, як треба, змушує мовчати незгодних. А тих, хто відмовляється підлаштуватися під ці вимоги, вважають зрадниками, підсобниками", пише газета.

Автори листа бачать в русі проти домагань ознаки пуританства і називають право чоловіків "приставати до жінок" невід'ємною частиною сексуальної свободи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анджеліна Джолі вивела травмовану доньку на червону доріжку

Восени 2017 року видання The New Yorker і The New York Times випустили розслідування про сексуальні домагання до актрис з боку продюсера Гарві Вайнштейна. Розслідування спровокувало суспільну дискусію про насильство і звинувачення щодо інших акторів та режисерів. Голлівудські актриси запустили дві кампанії проти насильства #MeToo і Time's Up. Журнал Time назвав людиною 2017 років людей, які розповіли про сексуальні домагання.

Зараз ви читаєте новину «Відомі француженки виступили на захист права чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути