Ексклюзиви
неділя, 07 серпня 2022 06:20

Ізраїль оголосив про ліквідацію військового керівництва джихадистів

Ізраїль оголосив про ліквідацію військового керівництва джихадистів
Ізраїль ліквідував ще одного ватажка "Ісламського джихаду" в секторі Гази. Фото: eastnews.ua

Армія оборони Ізраїлю заявила про повну нейтралізацію верхівки "Ісламському джихаду" у межах антитерористичної операції "Світанок".

На другу добу операції Ізраїль заявив також про ліквідацію лідера палестинського терористичного угруповання у секторі Ґази – Халеда Мансура, повідомляє The Times of Israel із посиланням на начальника Оперативного управління збройних сил Ізраїлю генерал-майора Одеда Басюка.

"У відповідь Палестинський ісламський джихад (PIJ) випустив по країні 350 ракет. 162 із яких перехопила система протиповітряної оборони "Залізний купол". Майже 100 ракет впали у секторі Ґази, а понад 30 – у Середземному морі. Іще дві ракети впали поблизу Тель-Авіва", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль продовжує завдавати ударів по об'єктах і бойовиках "Ісламського джихаду"

Мансур загинув внаслідок ізраїльського авіаудару по палестинському місту Рафах. Терористична група не одразу підтвердила його смерть. Мансур був колегою на півдні Гази Тайсіра Джабарі, командира терористичного угруповання у північній частині Ґази. Джабарі загинув унаслідок ізраїльського авіаудару в п'ятницю.

"Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) завдала успішного удару по об'єктах радикального палестинського угруповання "Ісламський джихад" в секторі Ґази та нейтралізувала все високопоставлене військове керівництво угруповання. Ворожа організація намагалася вчинити смертоносний напад на громадян Ізраїлю та солдатів ЦАХАЛ, запустивши протитанкову керовану ракету, щоб убити мирних жителів і солдатів", – заявив Басюк.

Він не пояснив, що саме означає термін "нейтралізувала". Будь-яких підтверджень з боку "Ісламського джихаду" поки що немає.

5 серпня армія Ізраїлю розпочала операцію "Світанок" проти терористичного угруповання "Ісламський джихад" в секторі Ґази.

Завдано майже 30 ударів. Внаслідок обстрілів знищено орієнтовно 40 цілей, зокрема: п'ять пускових ракетних установок, шість підприємств з виробництва озброєння, два-три склади зі зброєю, шість спостережних пунктів.

Водночас ізраїльські ЗМІ пишуть про те, що кілька ракет із сектора Ґази таки змогли "пробити" ізраїльський "Залізний купол". Ракети впали в Сдероті й Ашкелоні.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль оголосив про ліквідацію військового керівництва джихадистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути