понеділок, 23 січня 2023 20:54

Ізраїль і США почали небачені військові навчання. Охоплять навіть космос

Ізраїль і США почали небачені військові навчання. Охоплять навіть космос
Ізраїль і США почали наймасштабніші в історії військові навчання. Фото: CNN

Ізраїль і США почали найбільші в історії спільні військові навчання. Вважають, що вони повинні стати певним сигналом для Ірану.

У навчаннях з бойовими стрільбами візьмуть участь 100 американських літаків, включаючи винищувачі, бомбардувальники і літаки-заправники. З боку Ізраїлю будуть 42 літаки. До навчань також підключать ударну авіаносну групу з авіаносцем George HW Bush, повідомляє CNN.

Також візьмуть участь близько 6,5 тис. американських військовослужбовців і понад 1,1 тис. ізраїльських. В ході навчань охоплять всі області бойових дій, включаючи космос і радіоелектронну боротьбу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба вперше поговорив з новим главою МЗС Ізраїлю: про що домовилися

"Насправді ми не можемо згадати інших навчань, які хоч якось наближалися б до цих", - заявив журналістам високопоставлений представник Міністерства оборони США.

До навчань не залучатимуть інші країни Близького Сходу, попри явне потепління відносин Ізраїлю з сусідами.

"Насправді я думаю, що такий масштаб навчань має відношення до цілого ряду сценаріїв, і Іран може зробити з цього певні висновки. Мене не здивує, якщо Іран побачить масштаб і характер цієї діяльності і зрозуміє, на що ми здатні", – сказав чиновник.

В Ірані стратили колишнього заступника міністра оборони Алі-Реза Акбарі за звинуваченням у шпіонажі. Він мав подвійне громадянство Ірану та Великої Британії.

Справу проти нього відкрили у 2019 році, тоді ж його затримали. Акбарі заперечував свою вину. 11 січня Верховний суд Ірану остаточно відхилив апеляцію Акбарі і залишив смертний вирок у силі. Того ж дня його перевели до одиночної камери, а родину запросили приїхати до в'язниці для "останнього візиту".

Пізніше журналісти опублікували аудіозапис, де колишній заступник міністра заявляє, що зізнався у злочинах, яких не скоював. Він додав, що зробив це після побиття та тортур.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль і США почали небачені військові навчання. Охоплять навіть космос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути