четвер, 13 травня 2021 14:28

Ізраїль готується до наземної операції в Секторі Гази

Ізраїль готується до наземної операції в Секторі Гази
Ізраїльські солдати стріляють з 155-мм самохідної гаубиці по Сектору Газа / Getty Images

Ізраїльські військові планують затвердити сьогодні, 13 травня, можливе наземне вторгнення в Сектор Гази. Бригадний генерал Хідаят Зільберман повідомив ізраїльським ЗМІ, що деталі незабаром ляжуть на стіл керівництву країни.

Додаткові війська, зокрема піхотні й броньовані бригади, перекинуті в район на кордоні з Сектором Гази. Про це пише The Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦАХАЛ знищив щонайменше 500 цілей у Секторі Гази

Кількість загиблих у результаті ракетних обстрілів між Палестиною та Ізраїлем і далі зростає. МОЗ Гази заявило, що внаслідок ізраїльських ракетних ударів загинули 83 палестинці. Зокрема, 17 дітей. В Ізраїлі загинули семеро людей – три жінки, дві дитини й два солдати. Тель-Авів заявив, що серед загиблих палестинців у Газі понад 30 бойовиків ХАМАСу.

На тлі можливої наземної війни спалахнуло насильство між арабським населенням Ізраїля, яке вважає себе дискримінованими державою, та євреями, а також поліцією. ЗМІ діляться жахливими кадрами лінчування з обох сторін під час сутичок у містах зі змішаним населенням. Президент Ізраїлю попередив про громадянську війну й закликав сторони "припинити це безумство".

Кадри з арабом, майже лінчованим натовпом ізраїльтян у місті Бат-Маті, біля Тель-Авіва, транслювали кілька телеканалів. На кадрах натовп топче залите кров'ю тіло, коли чоловік нерухомо лежить на землі. Ізраїльська поліція розслідує інцидент, чоловік вижив. Тим часом у місті Акко, на півночі Ізраїлю, 30-річного єврея залишили в критичному стані після нападу й побиття натовпом арабів, озброєних палицями й камінням. Поліція повідомила, що заарештовано загалом понад 370 осіб. Прем'єр Біньямін Нетаньяху назвав це "анархією".

"Ніщо не може виправдати напад арабів натовпом на євреїв. І ніщо не може виправдати напад євреїв натовпом на арабів", - заявив Натаньяху.

Міністр оборони Бенні Ганц наказав масово посилити прикордонну поліцію, щоб "охолодити" хвилю жорстоких нападів у містах в усьому Ізраїлі. Він назвав насильство "не менш небезпечним, ніж ракети ХАМАС".

ООН попередила, що Ізраїль і Газа перебувають на межі "тотальної війни". США направили в регіон дипломата високого рангу, а президент Джо Байден провів телефонну розмову з Нетаньяху.

Понад 1600 ракет ХАМАС випустив на Ізраїль. Тель-Авів натомість вразив понад 600 цілей в Секторі Гази, зокрема місця виробництва ракет і складські приміщення, а також кілька багатоповерхових житлових будівель.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль готується до наземної операції в Секторі Гази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути