середа, 02 грудня 2020 15:01

Італія визначилась з початком вакцинації

Італія визначилась з початком вакцинації
Першочергово в Італії планують вакцинувати медичних і соціальних працівників, мешканців і персонал будинків престарілих. Фото: pixabay

На початку наступного року в Італії почнеться масова програма вакцинації від коронавірусу.

Закупівля вакцини здійснюється централізовано і буде безкоштовною для всіх італійців, заявив міністр охорони здоров'я Італії Роберто Сперанца, передає Ansa.

"Ймовірно, що для кожної вакцинації потрібно 2 дози, в Італії буде 202 мільйони доз від різних компаній. Перші дози можуть почати надходити з січня", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців готові вакцинуватися від Covid-19 - опитування

За його словами, сьогодні Агентство ЄС з медичних препаратів вказало 2 дати: 29 грудня для вакцини Pfizer і 12 січня для вакцини Moderna.

"Ми отримаємо 8 мільйонів доз від Pfizer і 1 мільйон 346 тисяч доз від Moderna", - сказав він.

Першочергово в Італії планують вакцинувати медичних і соціальних працівників, мешканців і персонал будинків престарілих. Основна частина ​​кампанії з вакцинації очікується навесні та влітку наступного року.

Процес вакцинації проти коронавірусу планує почати Австрія на початку січня. Підготовку стратегії і логістики вакцинації вже завершили. Франція планує розпочати масову вакцинацію від коронавірусу на початку наступного року. Якщо вакцина буде ефективна й безпечна, а також отримає всі дозволи, вакцинацію розпочнуть у січні 2021-го. Також в уряді Іспанії заявили, що планують провакцинувати 2,5 млн жителів із січня по березень наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Італія визначилась з початком вакцинації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути