Ексклюзиви
вівторок, 30 січня 2018 13:44

Істерика довкола "кремлівської доповіді": у Москві погрожують США збройним протистоянням

Істерика довкола "кремлівської доповіді": у Москві погрожують США збройним протистоянням
Кремлівська доповідь слугуватиме передумовою до санкцій. Фото: Без Табу

Російські чиновники заявили, що США назвала їх своїми ворогами та оголосила широкомасштабну гібридну війну. Вона може перейти в "гарячу" стадію конфлікту. Така ситуація триватиме не довго — переконані кремлівські політики. Без Росії Америка не зможе вирішити жодну міжнародну проблему.

Всіх фігурантів "кремлівської доповіді" США назвали своїми ворогами. Таку заяву зробив прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков, повідомляють "РИА-Новости".

"Якщо ви прочитаєте текст і заголовок цього документа, то все це робиться відповідно до закону про протидію ворогам США", - заявив Пєсков.

Публікація доповіді може завдати шкоди російським політикам і бізнесменам, вважає він.

Прізвище Пєскова також опинилося у списку.

"Я ніяк, я індиферентно до цього ставлюся", - заявив він.

Російські комуністи куди більш агресивні. Їхній лідер заявив про готовність перейти до збройного конфлікту, якщо ситуація продовжить загострюватися.

"Країні оголошена великомасштабна війна, її називають іноді гібридною. Вона взагалі набула вже абсолютно неприпустимих форм. І ось-ось може перейти з холодної в гарячу війну ", - заявив лідер КПРФ Геннадій Зюганов, повідомляє RT.

Про готовність до збройного конфлікту з США заявив і перший заступник голови комітету РФ з оборони і безпеки Франц Клінцевич.

"Американці вже давно перейшли на конфронтацію з Росією по всіх лініях. Але наша країна за свою багатовікову історію пережила і не таке. Пережила, стаючи лише сильнішою. Тим більше що російський оборонно-промисловий комплекс абсолютно самодостатній ", - написав він у своєму Facebook.

Президент Чечні Рамзан Кадиров переконаний, що через список США буде тільки гірше. Заявив, що ті вчинили самовпевнено, безрозсудно і по-дурному.

"Новий список США. Небувалі в історії людства самовпевненість і нерозсудливість! У сучасному світі не можна здійснювати такі дурні кроки. Без Росії вони не зможуть вирішити жодну міжнародну проблему ", - написав Кадиров в Twitter.

Американська влада невдовзі протверезіє. Від цього буде такий ефект, який США і не снився, вважає Кадиров, кандидат наук Російської академії природничих наук, видатний борець із онкологією.

"Так званий кремлівський список - формальне виконання поспішно прийнятого закону. І сам закон, і список, і можливі санкції нелогічні", - заявив глава Центру стратегічних розробок (ЦСР), колишній міністр фінансів РФ Олексій Кудрін, повідомляє ТАСС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба було раніше думати" - у США відповіли на випади Росії щодо нових санкцій

"Це більше ніж попередження - це ще один крок, який має спонукати Росію припинити втручання у демократичні процеси в різних країнах світу та припинити війну в Україні", - написав глава українського Мінфіну Олександр Данилюк на своїй сторінці в Facebook. Підкреслив, що санкції - це один з найбільш ефективних та дієвих методів впливу на Росію.

"Кремлівська доповідь" була опублікована Мінфіном США 29 січня (30 січня за київським часом). До неї потрапили 114 впливових російських чиновників і керівників держкомпаній, 96 олігархів, а також керівництво адміністрації президента Росії, всі федеральні міністри, керівники МВС, Слідчого комітету, ФСБ і Росгвардіі. Сам факт присутності у списку не має на увазі застосування санкцій. Їх можуть накласти пізніше.

Документ має засекречений додаток. У ньому можуть виявитися фігуранти з меншими статками і ті, що не входять до числа найвищих посадових осіб. Також документ включає список підприємств, що мають частку держави понад 25% і виручку більше $2 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Істерика довкола "кремлівської доповіді": у Москві погрожують США збройним протистоянням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути