пʼятниця, 18 січня 2019 07:49

"Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за вибухи в Росії

"Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за вибухи в Росії
З-під завалів будинку витягнули 39 тіл загиблих. Фото:tsn.ua

Терористична організація "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за вибух багатоповерхівки і мікроавтобуса в російському Магнітогорську.

Довге мовчання з приводу вибухів терористи пояснили міркуваннями безпеки тих, хто влаштував вибухи. Про це йдеться у свіжому номері газети бойовиків "Наба", передає SITE Intelligence Group, який висвітлює діяльність джихадистів.

Інших подробиць, крім загальновідомих, джихадисти не наводять. При цьому вони цитують заяви російської влади про те, що ніяких слідів вибухівки в житловому будинку в Магнітогорську знайдено не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії сталася масштабна пожежа з жертвами

31 грудня в результаті вибуху в Магнітогорську обвалився під'їзд багатоквартирного житлового будинку. Було зруйновано більше 40 квартир від 3 до 10 поверху. За попередніми даними, вибух стався через витік газу.

Згодом, увечері 1 січня недалеко від будинку, де стався обвал, вибухнула маршрутка. В результаті інциденту загинули троє людей. Пізніше кілька російських ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомили, що обидва інциденти пов'язані між собою, і що вибух у будинку був терактом. Однак у Слідчому комітеті РФ це спростовують.

Через кілька днів 3 січня, у Магнітогорську оголосили про завершення пошукової операції. З-під завалів будинку витягнули 39 тіл загиблих.

Зараз ви читаєте новину «"Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за вибухи в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути