пʼятниця, 03 січня 2020 08:47

Іранського генерала ліквідували за наказом Трампа - NYT

Іранського генерала ліквідували за наказом Трампа - NYT
США ліквідували іранського генерала Касема Сулеймані під час ракетного удару по Багдаду. Фото - Wikimedia Commons

Ліквідувати генерала Касема Сулеймані, командувача елітних сил "Ель-Кудс" з Корпусу вартових Ісламської революції Ірану, наказав особисто президент США Дональд Трамп.

Генерал Сулеймані активно розробляв плани нападу на американських дипломатів та службовців в Іраку та всьому регіоні. Про це повідомляє The New York Times.

"Він і його спецпідрозділ "Ель-Кудс" відповідальні за загибель сотень та поранення тисяч представників американських і коаліційних служб", – наводить видання заяву Пентагону.

Як зазначають в американському військовому відомстві, цей удар був спрямований "на стримування майбутніх планів Ірану щодо нападу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поблизу міжнародного аеропорту прогриміли вибухи: є жертви

"Сполучені Штати продовжуватимуть вживати всіх заходів для захисту наших людей та наших інтересів у всьому світі", – наголошується в заяві.

Операцію ліквідації Сулеймані було проведено після попередження на адресу Ірану, яке виголосив міністр оборони США Марк Еспер. Він заявив, що військові завдаватимуть ударів по силах, які Іран підтримує в Іраку та Сирії, якщо будуть виявлені ознаки підготовки до нападів на американські бази та персонал у регіоні.

В Ірані підтвердили смерть генерала Сулеймані.

Серія потужних вибухів прогриміла уночі 3 січня на підступах до міжнародного аеропорту Багдада. Три ракети впали в районі міжнародного аеропорту Багдада поруч із приміщенням для вантажів, підірвавши дві машини. Серед загиблих – командувач спецслужбами "Аль-Кудс" іранського Корпусу вартових ісламської революції Касем Сулеймані і заступник глави іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіс.

Зараз ви читаєте новину «Іранського генерала ліквідували за наказом Трампа - NYT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути