Ексклюзиви
четвер, 09 січня 2020 04:16

Іран оголосив про завершення помсти за вбивство Сулеймані

Іран оголосив про завершення помсти за вбивство Сулеймані
США вбили командира елітного підрозділу "Аль-Кудс" Касема Сулеймані.

Іран завершив помсту за вбивство генерала Касема Сулеймані і не стане здійснювати нових військових нападів, якщо з боку США не буде військової агресії.

Ісламська республіка діяла виключно реалізуючи своє право на самооборону та не збирається продовжувати атаки, повідомив постійний представник Ірану при ООН Маджид Тахт-Раванчі, передає ТАСС.

"Всі наші дії були пропорційні вбивству Касема Сулеймані. Вони завершені. Якщо США більше не здійснюватимуть військові дії проти Ірану, з нашого боку - ми також не чинитимо таких дій", - сказав Маджид Тахт-Раванчі та додав, що Ірану "доведеться відповісти" США у випадку якщо Вашингтон все ж проведе якусь військову операцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Багдаді знову пролунали вибухи. Цілилися в посольство США

Уночі проти 3 січня США влаштували ракетний обстріл неподалік Міжнародного аеропорту Багдаду. Був убитий командир елітного підрозділу "Аль-Кудс" Корпусу вартових ісламської революції Касем Сулеймані. Він був одним із найвпливовіших осіб на Близькому Сході.

Після вбивства Сулеймані ситуація на Близькому Сході різко загострилася: в Ірані обіцяли помститися США, влада Іраку засудила операцію, а Держдеп США закликав американців негайно покинути територію Іраку.

4 січня постійний представник Ірану при ООН Маджид Тахтім-Раванчі заявив, що Тегеран помститься за вчинене США вбивство генерала Касема Сулеймані. "Безумовно, Іран не закриє на це очі. Буде помста, Іран відповість так, як вважатиме за потрібне. Час і місце такої відповіді буде визначати Іран", - вказав посол.

5 січня парламент Іраку проголосував за резолюцію, яка закликає уряд країни припинити будь-яку іноземну військову присутність. Йдеться, зокрема, і про міжнародну коаліцію на чолі зі США.

У ніч на 8 січня Іран зробив ряд ракетних ударів по місцях дислокації американців в Іраку. Зокрема, ракети були спрямовані в бік авіабази "Айн аль-Асад на заході Іраку та інфраструктури поблизу Ербілі, серед якої і американське консульство.

Зараз ви читаєте новину «Іран оголосив про завершення помсти за вбивство Сулеймані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути