Ексклюзиви
четвер, 05 листопада 2020 10:34

Іммігрантка з України перемогла на виборах до Конгресу США

Іммігрантка з України перемогла на виборах до Конгресу США
Спарц відкрито зверталася до республіканських виборців, попереджаючи про небезпеку соціалізму. Фото: facebook.com/spartzforcongress

Уродженка Чернігівщини, представниця Республіканської партії Вікторія Спарц, перемогла на виборах у Конгрес США від штату Індіана. Спарц народилася в Україні у часи СРСР та використала свою історію, аби потрапити до палати Конгресу. Вона обійшла демократку Крістіну Гейл.

Головним її гаслом став вислів: "Зупинимо соціалізм!", пише The New York Times.

Спарц переїхала у США 21 рік тому, та 2000-го отримала американське громадянство. Вона викладала в бізнес-школі Келлі Індіанського університету, а також обіймала посаду заступниці голови Республіканської партії округу Гамільтон. Місце в Конгресі Індіани звільнила республіканка Сьюзен В. Брукс, яка вийшла на пенсію. Демократи сподівалися розширити свою підтримку, роблячи ставку на те, що виснажена підтримка Дональда Трампа потягне республіканців за собою.

Спарц відкрито зверталася до республіканських виборців, попереджаючи про небезпеку соціалізму та відіграючи позицію бізнеследі. Це принесло їй достатню кількість голосів консервативних виборців округу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заяви Трампа після виборів роздратували республіканців

Українка з Донецька Олена Джейкобз спершу відкрила онлайн-магазин, згодом майстерню вишиванок і магазин у Даласі, штату Техас.

"Коли переїхали в США, захотілося купити вишиванку. Виявилося, що в Америці їх немає. Замовити - довго й дорого, та й річ може загубитися в дорозі. Виникла ідея створити онлайн-магазин, у якому зможе купити вишиванку будь-який українець, який тут живе", - каже Олена.

Зараз ви читаєте новину «Іммігрантка з України перемогла на виборах до Конгресу США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути