четвер, 30 січня 2020 07:50

Ілон Маск за день став багатшим на $2,3 млрд

Ілон Маск за день став багатшим на $2,3 млрд
Вартість акцій компанії Ілона Маска зросли на 12% до 649 доларів Фото:tesla-club.com.ua

За минулий тиждень Ілон Маск, головний виконавчий директор Tesla, розбагатів на $ 2,3 млрд. Настільки неймовірними темпами його статки збільшилися на тлі різкого зростання капіталізації компанії Tesla, найбільшим власником акцій якої він є.

У середу 29-го січня, у Нью-Йорку, після тривалих торгів, котирування акцій компанії Ілона Маска зросли на 12% до 649 доларів. Це зумовило збільшення статків Маска до приблизно 36 млрд доларів, пише Bloomberg.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астронавти NASA готуються до першого польоту на Crew Dragon

Основні інвестиції Маска пов'язані з альтернативною електроенергетикою і комерційними космічними послугами. Незадовго до цього аналітики стверджували, що кожна акція компанії Tesla подешевшає на 42 центи, але цього не сталося.

Показники акцій закріпилися на рекордному рівні. У наступному році компанія планує щорічно випускати на гігафабриці поблизу Берліна Tesla на заводі під Берліном планує випускати щорічно пів мільйона електрокарів Tesla на заводі під Берліном планує випускати щорічно пів мільйона електрокарівблизько 500 тисяч електрокарів. До виробничих потужностей поблизу німецької столиці увійдуть і цехи з виготовлення акумуляторів для електромобілів, електродвигунів, а також цех зі складання електромобілів. До автозаводського комплексу належатимуть малярно-лакувальний, ливарний цех, а також цехи з виготовлення ходової й сидінь для електрокарів тощо.

Ілон Маск володіє 22% акцій компанії. Крім цього, Маску належить солідна частка в компанії Space X. Її вартість оцінюється в 12 млрд доларів

Зараз ви читаєте новину «Ілон Маск за день став багатшим на $2,3 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути