Ексклюзиви
четвер, 09 червня 2022 22:05

Спецтема: Війна Росії проти України

"І Трамп, і Байден накладали на себе власні обмеження" - американський аналітик

"І Трамп, і Байден накладали на себе власні обмеження" - американський аналітик
Американський аналітик Малкольм Ненсі: " Під впливом радників і з вірою в свою пропаганду, Путін змінив ціль з захоплення Донбасу на всю Україну". Фото: Facebook

За правління Дональда Трампа в Україну послали перші комплекси Javelin, натомість наклали обмеження використовувати їх на Донбасі. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав Малькольм Ненсі. Він - американський старший чіф-петті офіцер ВМС США, аналітик розвідки і зовнішньої політики, військовий Інтернаціонального легіону

"І Трамп, і Байден накладали на себе власні обмеження, які комплекси можуть посилати та як їх можна використовувати українцям. Мовляв, тільки оборонне озброєння, й нічого наступального. Україні важко було планувати оборону без змоги оцінити, на що може розраховувати з американської військової допомоги. Це явні недоліки", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путінський фашистський режим завершиться крахом" – американський політолог Олександр Мотиль

За його словами, влада в США не працювала стратегічно.

"Від адміністрації до адміністрації реагувала на виклики, приймаючи чужий порядок денний в плані безпеки в регіоні, замість формувати свій порядок. Так неправильно. Байден сказав, що можете використовуйте ракети Javelin в зоні бойових дій, якщо хочете, але послав їх доволі мало. Тоді Путіну стало ясно, що блефом не може нічого зробити, треба готувати реальну кампанію. Відтоді почав справжню підготовку до війни, з травня-червня 2021 року. Якщо план Путіна в квітні 2021 року ще був провести операцію з захоплення всієї Донецької та Луганської областей, то потім під впливом своїх радників і з вірою в свою пропаганду, він змінив ціль на всю Україну", - наголосив Малкольм.

У листопаді 2021 року вже були готові всі плани вторгнення, які потрапили до розвідки США, запевняє він.

"Хтось у російському військовому керівництві не хотів, щоб вторгнення сталося. Думали, через витік зупинити його. Тоді документи про плани нападу опублікувало The New York Times, але це не зупинило Путіна", - додав Малкольм Ненсі.

Президент Володимир Зеленський очолює роботу з отримання зброї. А запит формує Генеральний штаб ЗСУ. Міноборони виконало початковий запит від ЗСУ на 90% з артилерії калібру 155 мм. Але обставини на полі бою змінюються і потреба зростає. Міністерстві оборони США підтвердило постачання Україні ракетних систем HIMARS. Про це Пентагон повідомив у вівторок.
"1 червня США зобов'язалися передати Україні артилерійські системи високої мобільності (HIMARS) та боєприпаси", - заявили.
HIMARS призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО й вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин і бронетранспортерів; надання вогневої підтримки своїм підрозділам.

Зараз ви читаєте новину «"І Трамп, і Байден накладали на себе власні обмеження" - американський аналітик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути