неділя, 15 липня 2018 13:23

"Хочуть знищити докази" - у Кемерові почали зносити "Зимову вишню"

"Хочуть знищити докази" - у Кемерові почали зносити "Зимову вишню"
У Кемерові почався демонтаж ТЦ Зимова вишня. Фото: НТВ

У російському місті Кемерово почали зносити будівлю торгового центру "Зимова вишня", в якій під час пожежі загинуло 60 осіб.

Відповідне рішення озвучив виконуючий обов'язків губернатора Сергій Цивільов. При цьому постраждалі проти демонтажу, вони вважають, що так знищують докази, передає Сибирь.Реалии.

Люди вважають, що збереження будівель необхідно для проведення додаткових експертиз.

"Сьогодні відповідне клопотання передали слідчому. Якщо будівлю виключили з числа речових доказів, будемо його оскаржувати", – заявив адвокат потерпілих Дмитро Малінін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти вчаділи у будинку, де їх зачинив батько

Однак прес-служба адміністрації області повідомляє, що між сторонами було укладено угоду про ліквідацію центру. Зараз будівельники розпочали демонтаж зовнішніх елементів. Приблизно через тиждень в Кемерово має прибути спеціальна важка техніка, якою розберуть і вивезуть металеві та залізобетонні конструкції. На кожен етап робіт планують витратити більше місяця.

Пожежа у ТРЦ "Зимова вишня" сталася 25 березня. Її не могли загасити до середини наступного дня. Загинули, за останніми даними, 60 осіб, серед них - 40 дітей. Порятунку людей найбільше заважали задимленість приміщення та заблоковані евакуаційні виходи.

Про це службі ВВС розповів головний державний інспектор із пожежного нагляду Рінат Єнікеєв у ході прес-конференції групи представників МНС, російських пожежних експертів і колишніх працівників пожежної служби.

Евакуації відвідувачів із торгового центру заважало перш за все те, що виходи були заблоковані фізично. Також за 5 хв. після загоряння на четвертому поверсі торгового центру всі шляхи евакуації були заблоковані токсичними продуктами горіння.

Зараз ви читаєте новину «"Хочуть знищити докази" - у Кемерові почали зносити "Зимову вишню"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути