неділя, 25 лютого 2018 14:40

Хитке перемир'я: Уряд Сирії відновив бомбардування по повстанцях

Хитке перемир'я: Уряд Сирії відновив бомбардування по повстанцях
Уряд Сирії порушив перемир'я і завдав авіаудар. Фото: AFP

Сьогодні, 25 лютого, райони Східної Гути під Дамаском, які контролюють повстанці, знову були обстріляні силами режиму сирійського президента Башара Асада.

Про завдання двох авіаударів повідомляє AFP, опираючись на дані спостерігачів Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини

Крім того, іранське командування, яке є прибічником сирійського уряду, зробило заяву про те, що Іран і Сирія продовжать спільно очищати передмістя Дамаска від "терористів", але в інших районах резолюції РБ ООН буде дотримана.

"Ми будемо дотримуватися резолюції про припинення вогню, в тому числі і Сирія. У деяких районах передмістя Дамаска, які утримуються терористами, і на які не поширюється режим припинення вогню, триватиме зачистка (операції)", - сказав дивізійний генерал Мухаммад Бакері, який є начальником генштабу збройних сил Ірану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не вірить у перемир'я в Сирії після прийняття резолюції

За даними спосетрерігачів, в результаті авіанальотів і артилерійських обстрілів з боку режиму Асада, які тривають з 18 лютого, вже загинуло 519 осіб.

Дії сирійського уряду є прямим порушенням резолюції Рада безпеки ООН, прийнятої 24 лютого, за якою в Сирії має бути 30-ти денне перемир'я.

Зараз ви читаєте новину «Хитке перемир'я: Уряд Сирії відновив бомбардування по повстанцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути